
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
50 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
ciasto na naleśniki:
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe za pomocą miksera, smaż naleśniki na małej ilości tłuszczu na złocisty kolor.

Krok 2
Kurczaka pokrój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z ziaren i pokrój w cienkie paski.

Krok 3
Wymieszaj majonez i ketchup z dipem czosnkowym z opakowania Knorr 2w1.

Krok 4
Na patelni przesmaż cebule, dodaj paprykę i kurczaka, smaż 5 min, podlej wodą i dodaj Knorr Fix. Gotuj kolejne 5 min.

Krok 5
Na naleśnikach układaj farsz gyros i składaj na pół. Podawaj ciepłe z przygotowanym dipem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem a la gyros
Znudziły Ci się naleśniki z dżemem lub serem? Dobrze się składa, ponieważ przychodzimy z urozmaiceniem tego tradycyjnego dania, tym razem w wersji na słono! Przed Tobą naleśniki gyros z kurczakiem, których smak z pewnością Cię zachwyci. Zobacz na naszą recepturę i zabierz się za przygotowania.
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów wytrawnych potraw. Naleśniki gyros przyrządzisz bardzo szybko i prosto! Zacznij tradycyjne, czyli od smażenia naleśników - bazy potrawy. Później zajmij się przygotowaniem farszu, nałóż go na naleśnikii złóż je na pół. Podawaj ciepłe z przygotowanym dipem.
Na jaką okazję?
Naleśniki z gyrosem sprawdzą się jako obiad dla całej rodziny. Jeżeli nie zjecie całej porcji, to śmiało schowaj je do lodówki i odgrzej nawet następnego dnia. Naleśniki z kurczakiem gyros sprawdzą się także jako ciepłe danie podczas spotkania ze znajomymi. Wszyscy z pewnością docenią ten oryginalny smak.
Czy wiesz, że?
Przyrządzenie naleśnikowego ciasta, które będzie puszyste i mięciutkie może stanowić dla niektórych wyzwanie. Jak je przygotować? Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe za pomocą miksera, smaż naleśniki na małej ilości tłuszczu na złocisty kolor. Gotowe!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz urozmaicić naszą recepturę na naleśniki z gyrosem i sosem czosnkowym, to możesz wzbogacić farsz dodatkowymi składnikami. Najlepiej sprawdzą się warzywa, takie jak kukurydza czy pomidory. Po wypróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu!