Naleśniki z kurczakiem a la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem a la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

50 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

ciasto na naleśniki:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe za pomocą miksera, smaż naleśniki na małej ilości tłuszczu na złocisty kolor.

Naleśniki z kurczakiem a la gyros - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w cienkie paski, cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z ziaren i pokrój w cienkie paski.

Naleśniki z kurczakiem a la gyros - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj majonez i ketchup z dipem czosnkowym z opakowania Knorr 2w1.

Naleśniki z kurczakiem a la gyros - Krok 3

Krok 4

Na patelni przesmaż cebule, dodaj paprykę i kurczaka, smaż 5 min, podlej wodą i dodaj Knorr Fix. Gotuj kolejne 5 min.

Naleśniki z kurczakiem a la gyros - Krok 4

Krok 5

Na naleśnikach układaj farsz gyros i składaj na pół. Podawaj ciepłe z przygotowanym dipem.

Naleśniki z kurczakiem a la gyros - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem a la gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej