Naleśniki z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozetrzyj widelcem na gładką masę z dodatkiem jajka i cukru.

Krok 2

Farsz połóż na naleśniki, zroluj je i przekrój na połowy.

Krok 3

Roladki podsmaż chwilę na maśle i podawaj na ciepło z dodatkiem śmietany lub jogurtem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej