
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
4 plastry
4 plastry
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki przekrój wzdłuż na pół, nie rozcinając ich do końca.

Krok 2
Przygotuj sos. Połącz w misce Majonez Babuni Hellmann's, Ketchup Hellmann's Łagodny, musztardę i sos sałatkowy Knorr.

Krok 3
Ponacinane kiełbaski i grilluj przez kilka minut, aż się zarumienią.

Krok 4
Kiełbaski zawiń w plaster sera i boczku, a następnie umieść je ponownie na ruszcie.

Krok 5
Bułki połóż na grillu.

Krok 6
Kiedy ser zacznie się rozpuszczać, włóż kiełbaski do bułek, dodaj sos.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hot dogi z grillowanymi kiełbaskami
Hot dogi z kiełbasą to smaczna i prosta przekąska, kojarzona przeważnie z jedzeniem na mieście, w biegu. Warto jednak dłużej zatrzymać się nad tą potrawą i docenić jej zalety. Możesz ją przygotować w domu i nieco uatrakcyjnić podstawową wersję przepisu, składającego się przekrojonej bułki, gorącej parówki i zimnego sosu. Hot dog z grillowaną kiełbasą może zaskoczyć cię zupełnie innym smakiem niż ten, który znasz z miejskiej budki.
Dla kogo?
Hot dog z kiełbasą to idealna propozycja dla wszystkich fanów mięs, lecz nie tylko! Do takiego zestawu możesz oczywiście dołączyć swoje ulubione świeże warzywa, pomidory, ogórki, krążki czerwonej cebuli czy sałatę. Sprawdzą się też korniszony lub kiszone ogórki albo prażona cebulka do posypania całości. Hot dog z kiełbasą lubi się z wieloma dodatkami!
Na jaką okazję?
Letnie barbecue to idealna okazja do tego, by na stole pojawiły się hot dogi z kiełbasą. Zobaczysz, jak szybko znikną z talerzy! Możesz również przyrządzić kiełbaski do hot dogów na elektrycznym grillu i podać danie na obiad lub kolację. Masz naprawdę wiele opcji! Bułka z kiełbasą to jedna alternatywa.
Czy wiesz, że?
Kiełbasa do hot dogów wcale nie musi być mięsna. Wegetarianie mogą wykorzystać do zrobienia hot dogów grillowane kiełbaski sojowe. Jako dekoracja przyda się świeża bazylia lub rukola. Jeśli lubisz szybkie i smaczne przekąski, wypróbuj nasz przepis na kiełbaski do hot doga. Pycha!
Dla urozmaicenia:
W ciekawy sposób zmodyfikujesz hot dogi z grillowanymi kiełbaskami, jeśli kiełbaski zawiniesz w plastry wędzonego boczku i sera żółtego, a następnie podgrzejesz na grillu. Ta popularna przekąska najlepiej smakuje z dodatkiem sosu. Przygotowuje się go na bazie majonezu – nieodłączny element wielu dań – ketchupu, musztardy i sosu sałatkowego. Kiedy hot dog z grillowaną kiełbasą zagości w Twoim menu?