
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
4 plastry
4 plastry
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki przekrój wzdłuż na pół, nie rozcinając ich do końca.
Krok 2
Przygotuj sos. Połącz w misce Majonez Babuni Hellmann's, Ketchup Hellmann’s Łagodny, musztardę i sos sałatkowy Knorr.
Krok 3
Ponacinane kiełbaski i grilluj przez kilka minut, aż się zarumienią.
Krok 4
Kiełbaski zawiń w plaster sera i boczku, a następnie umieść je ponownie na ruszcie.
Krok 5
Bułki połóż na grillu.
Krok 6
Kiedy ser zacznie się rozpuszczać, włóż kiełbaski do bułek, dodaj sos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hot dogi z grillowanymi kiełbaskami
Hot-dogi to smaczna i prosta przekąska, kojarzona przeważnie z jedzeniem na mieście, w biegu. Warto jednak dłużej zatrzymać się nad tą potrawą i docenić jej zalety. Możesz ją przygotować w domu i nieco uatrakcyjnić podstawową wersję przepisu, składającego się przekrojonej bułki, gorącej parówki i zimnego sosu. W ciekawy sposób zmodyfikujesz danie, jeśli kiełbaski zawiniesz w plastry wędzonego boczku i sera żółtego, a następnie podgrzejesz na grillu. Ta popularna przekąska najlepiej smakuje z dodatkiem sosu. Przygotowuje się go na bazie majonezu, ketchupu, musztardy i sosu sałatkowego. Do takiego zestawu możesz oczywiście dołączyć swoje ulubione świeże warzywa, pomidory, ogórki, krążki czerwonej cebuli czy sałatę. Sprawdzą się też korniszony lub kiszone ogórki albo prażona cebulka do posypania całości. Wegetarianie mogą wykorzystać do zrobienia hot-dogów grillowane kiełbaski sojowe. Jako dekoracja przyda się świeża bazylia lub rukola. Jeśli lubisz szybkie i smaczne przekąski, wypróbuj nasz przepis!