Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
łatwe
285 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.

Krok 2
Kiełbaski ponacinaj w kratkę.

Krok 3
Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.

Krok 4
Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
Popularne, zwłaszcza w letnich miesiącach, danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę, zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego. Do zrobienia sosu użyj pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów oraz chrzan. Przed przyrządzeniem posiłku, warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich. Gotowe danie podawaj z sosem oraz przygotowanymi na grillu grzankami. Do dzieła!