Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

247 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 1

Krok 2

Kiełbaski ponacinaj w kratkę.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 2

Krok 3

Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 3

Krok 4

Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK! Pycha!! Mam też taką propozycję małą, że można zrobić tak z kiełbasą białą!!!! Sos chrzanowy idealnie się wkomponuje, zawsze smakuje i zaskakuje!!!! :D :D :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 22.06.2021

    TAK. Do kiełbaski z grilla super duet mam, który każdemu polecam. Zamiast pieczywa - barwną, acz prostą w wykonaniu focaccię serwuję, która przy tym wybornie smakuje. Trochę mąki, drożdży , kolorowych warzyw oraz oliwy i przy okazji powstaje niepowtarzalny obraz na cieście – kulinarne dziwy. Nawet niejadka nie trzeba zachęcać do jedzenia, gdy on sam, swymi dłońmi, ciasto w „obraz natury” zmienia. Kiełbaska w takim duecie jest wszak najlepsza na świecie. Rozkosz kubków smakowych jest tu w dawkach MAXymalnych, czujemy się niczym na włoskich wakacjach, tyle, że zdalnych…

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Musztardę, chrzan, jogurt naturalny, sok z cytryny wymieszam i na godzinę do lodówki odstawię - tym daniem domownikom radość sprawię! W kratkę kiełbasę ponacinam, a następnie ją zgilluję - ja miłość do eksperymentowania w kuchni czuję! Z sosem chrzanowo-musztardowym kiełbasę będę podawała i kulinarnym dziełem się zachwycała! SMACZNEGO! 

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wartak

    Irena Wartak , 16.07.2016

    super szybkie danie na grillu. Ta potrawa często gości na stole. Sos chrzanowy super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Elwira Przepióra

    Mirosław Elwira Przepióra , 16.07.2016

    W ramach odchudzania pychota , czasami można zgrzeszyć

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Skórzak

    Anna Skórzak , 16.07.2016

    mi bardzo tylko ostatnio z moim żołądkiem nie mogę się dogadać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 16.07.2016

    KIEŁBASA NA GRILU , PASUJE SIĘ ZE SMAKI MUSZTARDA I KETHUP PIKATNY

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowymKiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym

Popularne, zwłaszcza w letnich miesiącach, danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę, zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego. Do zrobienia sosu użyj pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów oraz chrzan. Przed przyrządzeniem posiłku, warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich. Gotowe danie podawaj z sosem oraz przygotowanymi na grillu grzankami. Do dzieła!