Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

240 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 1

Krok 2

Kiełbaski ponacinaj w kratkę.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 2

Krok 3

Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 3

Krok 4

Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Irena Wartak

    Irena Wartak , 16.07.2016

    super szybkie danie na grillu. Ta potrawa często gości na stole. Sos chrzanowy super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Elwira Przepióra

    Mirosław Elwira Przepióra , 16.07.2016

    W ramach odchudzania pychota , czasami można zgrzeszyć

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Skórzak

    Anna Skórzak , 16.07.2016

    mi bardzo tylko ostatnio z moim żołądkiem nie mogę się dogadać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 16.07.2016

    KIEŁBASA NA GRILU , PASUJE SIĘ ZE SMAKI MUSZTARDA I KETHUP PIKATNY

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowymKiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym

Popularne, zwłaszcza w letnich miesiącach, danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę, zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego. Do zrobienia sosu użyj pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów oraz chrzan. Przed przyrządzeniem posiłku, warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich. Gotowe danie podawaj z sosem oraz przygotowanymi na grillu grzankami. Do dzieła!