Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.
Krok 2
Kiełbaski ponacinaj w kratkę.
Krok 3
Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.
Krok 4
Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
Popularne w letnich miesiącach danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę. Zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego, aby podać znakomitą kiełbasę z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym. Spróbujesz?
Dla kogo?
Polecamy to danie wszystkim fanom wyrazistych smaków. Sos musztardowy do kiełbasy jest specjałem o doskonałym aromacie, który idealnie komponuje się z kawałkami pysznego mięsa. Nie wierzysz? Przygotuj przepis na sos chrzanowy do grilla, a zmienisz zdanie.
Na jaką okazję?
Letnie barbecue w gronie bliskich to idealna okazja na zaserwowanie smakołyku, jakim jest kiełbasa w sosie musztardowym! Gotowe danie podawaj z przygotowanymi na grillu grzankami, a zachwycisz wszystkich gości!
Czy wiesz, że?
Przed przyrządzeniem posiłku warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich.
Dla urozmaicenia:
Sos do kiełbasy z grilla przygotuj na bazie pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów.