Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
łatwe
234 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.
Krok 2
Kiełbaski ponacinaj w kratkę.
Krok 3
Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.
Krok 4
Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
Popularne, zwłaszcza w letnich miesiącach, danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę, zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego. Do zrobienia sosu użyj pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów oraz chrzan. Przed przyrządzeniem posiłku, warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich. Gotowe danie podawaj z sosem oraz przygotowanymi na grillu grzankami. Do dzieła!