Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
łatwe
309 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.

Krok 2
Kiełbaski ponacinaj w kratkę.

Krok 3
Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.

Krok 4
Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym
Popularne w letnich miesiącach danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę. Zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego, aby podać znakomitą kiełbasę z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym. Spróbujesz?
Dla kogo?
Polecamy to danie wszystkim fanom wyrazistych smaków. Sos musztardowy do kiełbasy jest specjałem o doskonałym aromacie, który idealnie komponuje się z kawałkami pysznego mięsa. Nie wierzysz? Przygotuj przepis na sos chrzanowy do grilla, a zmienisz zdanie.
Na jaką okazję?
Letnie barbecue w gronie bliskich to idealna okazja na zaserwowanie smakołyku, jakim jest kiełbasa w sosie musztardowym! Gotowe danie podawaj z przygotowanymi na grillu grzankami, a zachwycisz wszystkich gości!
Czy wiesz, że?
Przed przyrządzeniem posiłku warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich.
Dla urozmaicenia:
Sos do kiełbasy z grilla przygotuj na bazie pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów.