
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w plastry. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę posiekaj razem czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj paski mięsa i smaż na rumiany kolor przez 10-15 minut.
Krok 4
Cytrynę sparz, osusz i obierz ze skórki. Z miąższu wyciśnij sok, którym skrop kawałki mięsa, natomiast skórkę potnij w cienkie paski, dodaj do mięsa.
Krok 5
Kurczaka podawaj na ciepło, udekorowanego posiekaną natką pietruszki i paskami cytryny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej