
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w plastry. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę posiekaj razem czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj paski mięsa i smaż na rumiany kolor przez 10-15 minut.
Krok 4
Cytrynę sparz, osusz i obierz ze skórki. Z miąższu wyciśnij sok, którym skrop kawałki mięsa, natomiast skórkę potnij w cienkie paski, dodaj do mięsa.
Krok 5
Kurczaka podawaj na ciepło, udekorowanego posiekaną natką pietruszki i paskami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej