Curry z kurczaka z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na dobrze rozgrzanej patelni.

Krok 3

Mleko wymieszaj z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Do mięsa dodaj curry oraz morele przekrojone na pół. Następnie wlej sos.

Krok 5

Dodaj ugotowany i odcedzony makaron i całość gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Sos dopraw sokiem z cytryny i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Paszko

    Justyna Paszko , 20.08.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej