Curry z kurczaka z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na dobrze rozgrzanej patelni.

Krok 3

Mleko wymieszaj z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Do mięsa dodaj curry oraz morele przekrojone na pół. Następnie wlej sos.

Krok 5

Dodaj ugotowany i odcedzony makaron i całość gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Sos dopraw sokiem z cytryny i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Paszko

    Justyna Paszko , 20.08.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej