Curry z kurczaka z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na dobrze rozgrzanej patelni.

Krok 3

Mleko wymieszaj z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Do mięsa dodaj curry oraz morele przekrojone na pół. Następnie wlej sos.

Krok 5

Dodaj ugotowany i odcedzony makaron i całość gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Sos dopraw sokiem z cytryny i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Paszko

    Justyna Paszko , 20.08.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej