Curry z kurczaka z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na dobrze rozgrzanej patelni.

Krok 3

Mleko wymieszaj z wodą i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Do mięsa dodaj curry oraz morele przekrojone na pół. Następnie wlej sos.

Krok 5

Dodaj ugotowany i odcedzony makaron i całość gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Sos dopraw sokiem z cytryny i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Paszko

    Justyna Paszko , 20.08.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka z morelami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej