
Składniki
3 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według wskazówek podanych na opakowaniu.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 3
Po chwili dodaj mięso pokrojone w bardzo cienkie paski.

Krok 4
Wlej sos spaghetti. Dodaj 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz czosnek.

Krok 5
Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem. Dodaj margarynę. Wszystko wymieszaj dokładnie i gotuj 1 minutę. Podawaj natychmiast. Najlepiej gdy podasz makaron posypany startym serem, np. parmezanem lub żółtym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie spaghetti z kurczakiem
Przepis na spaghetti z kurczakiem to wariacja na temat włoskiego klasyka, która wielu przypadnie do gustu. Przygotowanie drobiowej potrawy z sosem pomidorowym jest łatwe, zajmuje niewiele czasu, a efekt w pełni zadowala. Soczyste kawałki kurczaka znakomicie komponują się z delikatnym w smaku pomidorowym sosem, a dodatek cebuli oraz czosnku przełamuje subtelny charakter.
Dla kogo?
Spaghetti z piersią kurczaka zachwyci niejednego miłośnika dań makaronowych. Danie może przypaść do gustu zwolennikom delikatnych smaków, ale równie dobrze może być punktem wyjściowym do kulinarnych eksperymentów. Spaghetti z mięsem z kurczaka możesz wzbogacić o inne ulubione składniki i stworzyć wyjątkową autorską potrawę!
Na jaką okazję?
Spaghetti z mięsem z kurczaka jest wyśmienitą propozycją obiadową dla całej rodziny. Wspólny posiłek to idealna okazja, by delektując się smakiem, spędzić wartościowy czas z najbliższymi. Wypróbuj przepis na spaghetti z kurczakiem i oddaj się prawdziwej przyjemności w rodzinnym gronie! To nieskomplikowana potrawa, która może na stałe zawitać w Twojej kuchni!
Czy wiesz, że?
Makaron smakuje najlepiej ugotowany al dente. Nitki spaghetti możesz odcedzić odrobinę wcześniej, ponieważ zmiękną jeszcze na patelni. By zachować jak najwięcej walorów smakowych, odcedzony makaron wymieszaj od razu z sosem.
Dla urozmaicenia:
Niektórym połączenie mięsa, makaronu i sosu pomidorowego wydaje się banałem. Jeśli chcesz wzbogacić smak potrawy, do spaghetti z mięsem z kurczaka możesz dodać rozmaite składniki. Kukurydza wprowadzi nutę słodkości, papryczka chili nada ostrego charakteru, a oliwki wprowadzą cię w śródziemnomorski klimat.
Miłośnikom dań makaronowych polecamy także wypróbować przepis na makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem i borowikami oraz makaron z kurczakiem i sosem ostrygowym.