Penne po włosku z kurczakiem i salami peperoni
łatwe
1889 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
3 sztuki
1 łyżka
150 mililitrów
5 łyżek
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
Mięso i salami pokrój w paski. Kuczaka podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Po chwili smażenia dodaj salami i posiekany czosnek.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą lub bulionem, śmietanką i koncentratem pomidorowym.

Krok 5
Wlej płyn na patelnię z mięsem. Dodaj makaron i całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą, a sos zgęstnieje. Podawaj posypane kilkoma listkami porwanej bazylii.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej