Penne z papryką i omidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z papryką i omidorami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę biała myjemy wycinamy środki. Kroimy w paseczki wkładamy na patelnię. Pomidory myjemy, kroimy drobno też dodajemy na patelnie . To samo robimy z pieczarkami polewamy oliwa z oliwek i dusimy .

Penne z papryką i omidorami - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie posypujemy przyprawa w mini kostkach pietruszka Knorr oraz przyprawa w mini kostkach czosnkiem Knorr. Na koniec dodajemy przyprawę oregano Knorr i mieszamy . Posypujemy ziołami. prowansalskimi nadal mieszając . Jk juz wszystko nam dojdzie wtedy rozrabiamy fix leczo Knorr i dodajemy do warzyw mieszamy jakieś 20 minut aby nam się zagęściło

Penne z papryką i omidorami - Krok 2

Krok 3

Penne gotujemy w lekko osolonej wodzie . Potem na durszlak odcedzamy . Przekładamy na talerz makaron na wierzch kładziemy leczo . Smacznego

Penne z papryką i omidorami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej