
Składniki
10 sztuk
4 sztuki
1 łyżeczka
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę biała myjemy wycinamy środki. Kroimy w paseczki wkładamy na patelnię. Pomidory myjemy, kroimy drobno też dodajemy na patelnie . To samo robimy z pieczarkami polewamy oliwa z oliwek i dusimy .

Krok 2
W międzyczasie posypujemy przyprawa w mini kostkach pietruszka Knorr oraz przyprawa w mini kostkach czosnkiem Knorr. Na koniec dodajemy przyprawę oregano Knorr i mieszamy . Posypujemy ziołami. prowansalskimi nadal mieszając . Jk juz wszystko nam dojdzie wtedy rozrabiamy fix leczo Knorr i dodajemy do warzyw mieszamy jakieś 20 minut aby nam się zagęściło

Krok 3
Penne gotujemy w lekko osolonej wodzie . Potem na durszlak odcedzamy . Przekładamy na talerz makaron na wierzch kładziemy leczo . Smacznego

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej