Penne z papryką i omidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z papryką i omidorami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę biała myjemy wycinamy środki. Kroimy w paseczki wkładamy na patelnię. Pomidory myjemy, kroimy drobno też dodajemy na patelnie . To samo robimy z pieczarkami polewamy oliwa z oliwek i dusimy .

Penne z papryką i omidorami - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie posypujemy przyprawa w mini kostkach pietruszka Knorr oraz przyprawa w mini kostkach czosnkiem Knorr. Na koniec dodajemy przyprawę oregano Knorr i mieszamy . Posypujemy ziołami. prowansalskimi nadal mieszając . Jk juz wszystko nam dojdzie wtedy rozrabiamy fix leczo Knorr i dodajemy do warzyw mieszamy jakieś 20 minut aby nam się zagęściło

Penne z papryką i omidorami - Krok 2

Krok 3

Penne gotujemy w lekko osolonej wodzie . Potem na durszlak odcedzamy . Przekładamy na talerz makaron na wierzch kładziemy leczo . Smacznego

Penne z papryką i omidorami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z papryką i omidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej