Penne z sosem śmietanowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z sosem śmietanowo-brokułowym

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 opakowanie

200 gramów

2 szczypty

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj makaron z dodatkiem soli i oliwy z oliwek. Brokuły podgrzej na parze lub w mikrofalówce (jeśli używasz świeżych ugotuj je).

Krok 2

Rozdrobniony ser wrzuć do garnka, dodaj śmietany, gotuj na małych ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy ser się rozpuści dodaj delikat.

Krok 3

Gotowe brokuły pokrój w małe kawałeczki, dodaj do sosu. Całość podgrzej.

Krok 4

Następnie dodaj sos do odcedzonego makaronu, podgrzewaj przez chwilę i gotowe. Smacznego !!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej