Penne z sosem śmietanowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z sosem śmietanowo-brokułowym

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj makaron z dodatkiem soli i oliwy z oliwek. Brokuły podgrzej na parze lub w mikrofalówce (jeśli używasz świeżych ugotuj je).

Krok 2

Rozdrobniony ser wrzuć do garnka, dodaj śmietany, gotuj na małych ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy ser się rozpuści dodaj delikat.

Krok 3

Gotowe brokuły pokrój w małe kawałeczki, dodaj do sosu. Całość podgrzej.

Krok 4

Następnie dodaj sos do odcedzonego makaronu, podgrzewaj przez chwilę i gotowe. Smacznego !!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej