Penne z sosem śmietanowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z sosem śmietanowo-brokułowym

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj makaron z dodatkiem soli i oliwy z oliwek. Brokuły podgrzej na parze lub w mikrofalówce (jeśli używasz świeżych ugotuj je).

Krok 2

Rozdrobniony ser wrzuć do garnka, dodaj śmietany, gotuj na małych ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy ser się rozpuści dodaj delikat.

Krok 3

Gotowe brokuły pokrój w małe kawałeczki, dodaj do sosu. Całość podgrzej.

Krok 4

Następnie dodaj sos do odcedzonego makaronu, podgrzewaj przez chwilę i gotowe. Smacznego !!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z sosem śmietanowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej