
Składniki
1 łyżeczka
1 opakowanie
200 gramów
2 szczypty
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj makaron z dodatkiem soli i oliwy z oliwek. Brokuły podgrzej na parze lub w mikrofalówce (jeśli używasz świeżych ugotuj je).
Krok 2
Rozdrobniony ser wrzuć do garnka, dodaj śmietany, gotuj na małych ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy ser się rozpuści dodaj delikat.
Krok 3
Gotowe brokuły pokrój w małe kawałeczki, dodaj do sosu. Całość podgrzej.
Krok 4
Następnie dodaj sos do odcedzonego makaronu, podgrzewaj przez chwilę i gotowe. Smacznego !!!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej