
Składniki
1 łyżeczka
1 opakowanie
200 gramów
2 szczypty
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj makaron z dodatkiem soli i oliwy z oliwek. Brokuły podgrzej na parze lub w mikrofalówce (jeśli używasz świeżych ugotuj je).
Krok 2
Rozdrobniony ser wrzuć do garnka, dodaj śmietany, gotuj na małych ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy ser się rozpuści dodaj delikat.
Krok 3
Gotowe brokuły pokrój w małe kawałeczki, dodaj do sosu. Całość podgrzej.
Krok 4
Następnie dodaj sos do odcedzonego makaronu, podgrzewaj przez chwilę i gotowe. Smacznego !!!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej