Penne z groszkiem w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z groszkiem w sosie pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

10 sztuk

100 gramów

1 łyżka

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Boczek pokrój w paski, szalotki i bazylię posiekaj.

Krok 3

Boczek usmaż na maśle, dodaj szalotkę i zeszklij.

Krok 4

Wlej sos Spaghetti Bolognese, dodaj groszek i gotuj ok 5 min.

Krok 5

Serek mascarpone dodaj do sosu wraz z bazylią. Sos podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści.

Krok 6

Do sosu dodaj makaron i starty parmezan (część odłóż), wymieszaj. Potrawę wyłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i posyp pozostawionym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej