Składniki
100 gramów
2 sztuki
10 sztuk
100 gramów
1 łyżka
1 szklanka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedź.
Krok 2
Boczek pokrój w paski, szalotki i bazylię posiekaj.
Krok 3
Boczek usmaż na maśle, dodaj szalotkę i zeszklij.
Krok 4
Wlej sos Spaghetti Bolognese, dodaj groszek i gotuj ok 5 min.
Krok 5
Serek mascarpone dodaj do sosu wraz z bazylią. Sos podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści.
Krok 6
Do sosu dodaj makaron i starty parmezan (część odłóż), wymieszaj. Potrawę wyłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i posyp pozostawionym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej