Penne z groszkiem w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z groszkiem w sosie pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

10 sztuk

100 gramów

1 łyżka

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Boczek pokrój w paski, szalotki i bazylię posiekaj.

Krok 3

Boczek usmaż na maśle, dodaj szalotkę i zeszklij.

Krok 4

Wlej sos Spaghetti Bolognese, dodaj groszek i gotuj ok 5 min.

Krok 5

Serek mascarpone dodaj do sosu wraz z bazylią. Sos podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści.

Krok 6

Do sosu dodaj makaron i starty parmezan (część odłóż), wymieszaj. Potrawę wyłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i posyp pozostawionym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej