Penne z groszkiem w sosie pomidorowym

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

2 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedź.

Krok 2

Boczek pokrój w paski, szalotki i bazylię posiekaj.

Krok 3

Boczek usmaż na maśle, dodaj szalotkę i zeszklij.

Krok 4

Wlej sos Spaghetti Bolognese, dodaj groszek i gotuj ok 5 min.

Krok 5

Serek mascarpone dodaj do sosu wraz z bazylią. Sos podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści.

Krok 6

Do sosu dodaj makaron i starty parmezan (część odłóż), wymieszaj. Potrawę wyłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i posyp pozostawionym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z groszkiem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos do Spaghetti Bolognese Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej