
Składniki
100 gramów
2 sztuki
10 sztuk
100 gramów
1 łyżka
1 szklanka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedź.
Krok 2
Boczek pokrój w paski, szalotki i bazylię posiekaj.
Krok 3
Boczek usmaż na maśle, dodaj szalotkę i zeszklij.
Krok 4
Wlej sos Spaghetti Bolognese, dodaj groszek i gotuj ok 5 min.
Krok 5
Serek mascarpone dodaj do sosu wraz z bazylią. Sos podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści.
Krok 6
Do sosu dodaj makaron i starty parmezan (część odłóż), wymieszaj. Potrawę wyłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i posyp pozostawionym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej