
Składniki
100 gramów
2 sztuki
10 sztuk
100 gramów
1 łyżka
1 szklanka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedź.
Krok 2
Boczek pokrój w paski, szalotki i bazylię posiekaj.
Krok 3
Boczek usmaż na maśle, dodaj szalotkę i zeszklij.
Krok 4
Wlej sos Spaghetti Bolognese, dodaj groszek i gotuj ok 5 min.
Krok 5
Serek mascarpone dodaj do sosu wraz z bazylią. Sos podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści.
Krok 6
Do sosu dodaj makaron i starty parmezan (część odłóż), wymieszaj. Potrawę wyłóż na talerze. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i posyp pozostawionym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej