Gyros z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z kurczaka

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 łyżeczki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wrzucić do miski i wymieszać z oliwą.

Krok 2

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Przełożyć go do miski z marynatą.

Krok 3

Ostawić do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.

Krok 4

Patelnie rozgrzać. Wrzucić kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej