
Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy wrzucić do miski i wymieszać z oliwą.
Krok 2
Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Przełożyć go do miski z marynatą.
Krok 3
Ostawić do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.
Krok 4
Patelnie rozgrzać. Wrzucić kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej