
Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy wrzucić do miski i wymieszać z oliwą.
Krok 2
Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Przełożyć go do miski z marynatą.
Krok 3
Ostawić do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.
Krok 4
Patelnie rozgrzać. Wrzucić kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej