Gyros z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z kurczaka

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 łyżeczki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wrzucić do miski i wymieszać z oliwą.

Krok 2

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Przełożyć go do miski z marynatą.

Krok 3

Ostawić do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.

Krok 4

Patelnie rozgrzać. Wrzucić kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej