Gyros z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z kurczaka

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 łyżeczki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wrzucić do miski i wymieszać z oliwą.

Krok 2

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Przełożyć go do miski z marynatą.

Krok 3

Ostawić do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.

Krok 4

Patelnie rozgrzać. Wrzucić kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej