Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

25 gramów

2 łyżki

2 łyżeczki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy, odstawiamy na 1,5-2g do wyrośnięcia.

Krok 2

Wyrośnięte ciasto rozwalkowujemy na prostokąt o grubości około 0,5cm. Rozsmarowujemy pesto, rozsypujemy tarty ser oraz pokrojone w półplasterki parowki. Zwijamy w ciasną roladę. Kroimy na plastry około 3-4cm.

Krok 3

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można z góry obsypać dodatkowo serem. Odstawiamy na 10-15 minut.

Krok 4

Pieczemy 20-25 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (termoobieg).

Krok 5

Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Ja dodałam do nich lekką sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej