Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką
średnie
0 osób zapisało

Składniki
500 gramów
300 mililitrów
25 gramów
2 łyżki
2 łyżeczki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy, odstawiamy na 1,5-2g do wyrośnięcia.
Krok 2
Wyrośnięte ciasto rozwalkowujemy na prostokąt o grubości około 0,5cm. Rozsmarowujemy pesto, rozsypujemy tarty ser oraz pokrojone w półplasterki parowki. Zwijamy w ciasną roladę. Kroimy na plastry około 3-4cm.
Krok 3
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można z góry obsypać dodatkowo serem. Odstawiamy na 10-15 minut.
Krok 4
Pieczemy 20-25 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (termoobieg).
Krok 5
Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Ja dodałam do nich lekką sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























