Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką
średnie
0 osób zapisało

Składniki
500 gramów
300 mililitrów
25 gramów
2 łyżki
2 łyżeczki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy, odstawiamy na 1,5-2g do wyrośnięcia.
Krok 2
Wyrośnięte ciasto rozwalkowujemy na prostokąt o grubości około 0,5cm. Rozsmarowujemy pesto, rozsypujemy tarty ser oraz pokrojone w półplasterki parowki. Zwijamy w ciasną roladę. Kroimy na plastry około 3-4cm.
Krok 3
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można z góry obsypać dodatkowo serem. Odstawiamy na 10-15 minut.
Krok 4
Pieczemy 20-25 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (termoobieg).
Krok 5
Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Ja dodałam do nich lekką sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej