Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

25 gramów

2 łyżki

2 łyżeczki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Przykrywamy, odstawiamy na 1,5-2g do wyrośnięcia.

Krok 2

Wyrośnięte ciasto rozwalkowujemy na prostokąt o grubości około 0,5cm. Rozsmarowujemy pesto, rozsypujemy tarty ser oraz pokrojone w półplasterki parowki. Zwijamy w ciasną roladę. Kroimy na plastry około 3-4cm.

Krok 3

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można z góry obsypać dodatkowo serem. Odstawiamy na 10-15 minut.

Krok 4

Pieczemy 20-25 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (termoobieg).

Krok 5

Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Ja dodałam do nich lekką sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne bułeczki z pesto i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej