Krewetki z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z czosnkiem

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

6 sztuk

130 mililitrów

1 gram

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do woka wlewamy troszkę oliwy i przeciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku. Smażymy chwilkę aż wyparuje woda.

Krok 2

Jak czosnek zacznie się rumienić wrzucamy krewetki i dolewamy ok pół szklanki oliwy, dorzucamy papryczki i doprawiamy solą i pieprzem - z tym ostrożnie, bo czasami czosnek jest bardzo ostry. Na koniec dodajemy zieleninę i mieszamy - gotowe!

Krok 3

Naczynia podgrzałam sobie wcześniej w piekarniku zeby danie dłużej było ciepłe.

Marta Stańczak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej