Piernikowe gofry z czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piernikowe gofry z czekoladą

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz wszystkie suche składniki

Krok 2

Dodaj napój sojowy i olej

Krok 3

Wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji

Krok 4

Ciasto przelej do rozgrzanej gofrownicy i piecz 10-15 minut

Krok 5

Udekoruj jogurtem, owocami i gorzką czekoladą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piernikowe gofry z czekoladą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej