
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 garść
1 sztuka
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz wszystkie suche składniki
Krok 2
Dodaj napój sojowy i olej
Krok 3
Wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji
Krok 4
Ciasto przelej do rozgrzanej gofrownicy i piecz 10-15 minut
Krok 5
Udekoruj jogurtem, owocami i gorzką czekoladą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej