
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 garść
1 sztuka
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz wszystkie suche składniki
Krok 2
Dodaj napój sojowy i olej
Krok 3
Wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji
Krok 4
Ciasto przelej do rozgrzanej gofrownicy i piecz 10-15 minut
Krok 5
Udekoruj jogurtem, owocami i gorzką czekoladą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej