Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

311 osób wydrukowało

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 garść

200 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą roszponkę ułóż na talerzu, dodaj do niej obranego i pokrojonego w kostkę melona, poszarpaną szynkę parmeńską oraz pokrojoną w piórka cebulę. Posyp wszystko ziarnami słonecznika oraz świeżą miętą.

Krok 2

Wymieszaj wodę, oliwę oraz sok z cytryny wraz z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Dopraw wszystko solą oraz grubo ziarnistym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej