Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 garść

200 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą roszponkę ułóż na talerzu, dodaj do niej obranego i pokrojonego w kostkę melona, poszarpaną szynkę parmeńską oraz pokrojoną w piórka cebulę. Posyp wszystko ziarnami słonecznika oraz świeżą miętą.

Krok 2

Wymieszaj wodę, oliwę oraz sok z cytryny wraz z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Dopraw wszystko solą oraz grubo ziarnistym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej