Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 garść

200 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą roszponkę ułóż na talerzu, dodaj do niej obranego i pokrojonego w kostkę melona, poszarpaną szynkę parmeńską oraz pokrojoną w piórka cebulę. Posyp wszystko ziarnami słonecznika oraz świeżą miętą.

Krok 2

Wymieszaj wodę, oliwę oraz sok z cytryny wraz z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Dopraw wszystko solą oraz grubo ziarnistym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej