Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką
łatwe
233 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 garść
200 gramów
1 sztuka
1 garść
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą roszponkę ułóż na talerzu, dodaj do niej obranego i pokrojonego w kostkę melona, poszarpaną szynkę parmeńską oraz pokrojoną w piórka cebulę. Posyp wszystko ziarnami słonecznika oraz świeżą miętą.
Krok 2
Wymieszaj wodę, oliwę oraz sok z cytryny wraz z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 3
Dopraw wszystko solą oraz grubo ziarnistym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej