Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

328 osób wydrukowało

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 garść

200 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą roszponkę ułóż na talerzu, dodaj do niej obranego i pokrojonego w kostkę melona, poszarpaną szynkę parmeńską oraz pokrojoną w piórka cebulę. Posyp wszystko ziarnami słonecznika oraz świeżą miętą.

Krok 2

Wymieszaj wodę, oliwę oraz sok z cytryny wraz z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Dopraw wszystko solą oraz grubo ziarnistym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką permeńską, melonem i roszponką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegańskie placuszki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej