Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
500 gramów
150 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
1 łyżeczka
2 szczypty
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 2
Na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do złotego koloru.
Krok 3
W międzyczasie kroimy kurczaka, przekładamy na patelnię z cebulą, smażymy.
Krok 4
Suszone pomidory kroimy na mniejsze części, wrzucamy na patelnię. Na koniec umyty szpinak i kostkę warzywną. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej