Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

500 gramów

150 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżeczka

2 szczypty

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.

Krok 2

Na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do złotego koloru.

Krok 3

W międzyczasie kroimy kurczaka, przekładamy na patelnię z cebulą, smażymy.

Krok 4

Suszone pomidory kroimy na mniejsze części, wrzucamy na patelnię. Na koniec umyty szpinak i kostkę warzywną. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej