Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
500 gramów
150 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
1 łyżeczka
2 szczypty
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 2
Na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do złotego koloru.
Krok 3
W międzyczasie kroimy kurczaka, przekładamy na patelnię z cebulą, smażymy.
Krok 4
Suszone pomidory kroimy na mniejsze części, wrzucamy na patelnię. Na koniec umyty szpinak i kostkę warzywną. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej