
Składniki
500 gramów
500 gramów
250 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
30 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyć i pokroić w plastry.Przełożyć na patelnię, smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem według uznania.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do złocistego kurczaka Knorr. Przełożyć na patelnię z pieczarkami, usmażyć.
Krok 3
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
W osobnym garnku przygotować Knorr Fix Mac'n Cheese według przepisu na opakowaniu. Gotowy sos przelać na patelnię z pieczarkami i piersią z kurczaka, dokładnie wymieszać.
Krok 5
Makaron podawać polany sosem i posypany serem żółtym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej