Makaron z sosie pieczarkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosie pieczarkowo-serowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

30 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i pokroić w plastry.Przełożyć na patelnię, smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem według uznania.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do złocistego kurczaka Knorr. Przełożyć na patelnię z pieczarkami, usmażyć.

Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

W osobnym garnku przygotować Knorr Fix Mac'n Cheese według przepisu na opakowaniu. Gotowy sos przelać na patelnię z pieczarkami i piersią z kurczaka, dokładnie wymieszać.

Krok 5

Makaron podawać polany sosem i posypany serem żółtym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej