Makaron z sosie pieczarkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosie pieczarkowo-serowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

30 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i pokroić w plastry.Przełożyć na patelnię, smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem według uznania.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do złocistego kurczaka Knorr. Przełożyć na patelnię z pieczarkami, usmażyć.

Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

W osobnym garnku przygotować Knorr Fix Mac’n Cheese według przepisu na opakowaniu. Gotowy sos przelać na patelnię z pieczarkami i piersią z kurczaka, dokładnie wymieszać.

Krok 5

Makaron podawać polany sosem i posypany serem żółtym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosie pieczarkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej