Składniki
500 gramów
400 mililitrów
2 opakowania
100 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Krok 2
W garnku mieszamy fix z mlekiem. Dodajemy masło i całość zagotowujemy. Gdy otrzymamy gładki sos, dosypujemy ser. Mieszamy. Całość przekładamy do makaronu i mieszamy tak by sos dokładnie pokrył makaron.
Krok 3
Gotowe! Ja swoje danie dodatkowo posypałam tartym oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej