Muszelki Mac’n cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki Mac’n cheese

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 mililitrów

2 opakowania

100 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.

Krok 2

W garnku mieszamy fix z mlekiem. Dodajemy masło i całość zagotowujemy. Gdy otrzymamy gładki sos, dosypujemy ser. Mieszamy. Całość przekładamy do makaronu i mieszamy tak by sos dokładnie pokrył makaron.

Krok 3

Gotowe! Ja swoje danie dodatkowo posypałam tartym oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki Mac’n cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej