
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 garść
1 garść
3 łyżki
2 garść
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doradę wypatroszyć, umyć, usnąć łuski. Ponownie przepłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem ponacinać skórę w kilku miejscach.
Krok 2
Czosnek obrać i drobno pokroić, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, koperekiem, dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr Bez dodatku soli. Rybę natrzeć powstałą mieszanką.
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rybę ułożyć do naczynia żaroodpornego i pieć przez 30 minut.
Krok 4
Ogórek i pomidor pokroić, dodać mix warzyw, łyżkę oliwy i wymieszać.
Krok 5
Każdą doradę posypać koperkiem, dodać półplasterka cytryny i podawać ze świeżą sałatą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ryby Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej