
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 garść
1 garść
3 łyżki
2 garść
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doradę wypatroszyć, umyć, usnąć łuski. Ponownie przepłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem ponacinać skórę w kilku miejscach.
Krok 2
Czosnek obrać i drobno pokroić, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, koperekiem, dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr Bez dodatku soli. Rybę natrzeć powstałą mieszanką.
Krok 3
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rybę ułożyć do naczynia żaroodpornego i pieć przez 30 minut.
Krok 4
Ogórek i pomidor pokroić, dodać mix warzyw, łyżkę oliwy i wymieszać.
Krok 5
Każdą doradę posypać koperkiem, dodać półplasterka cytryny i podawać ze świeżą sałatą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ryby Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































