Dorada pieczona z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorada pieczona z czosnkiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 garść

1 garść

3 łyżki

2 garść

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Doradę wypatroszyć, umyć, usnąć łuski. Ponownie przepłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem ponacinać skórę w kilku miejscach.

Krok 2

Czosnek obrać i drobno pokroić, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, koperekiem, dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr Bez dodatku soli. Rybę natrzeć powstałą mieszanką.

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rybę ułożyć do naczynia żaroodpornego i pieć przez 30 minut.

Krok 4

Ogórek i pomidor pokroić, dodać mix warzyw, łyżkę oliwy i wymieszać.

Krok 5

Każdą doradę posypać koperkiem, dodać półplasterka cytryny i podawać ze świeżą sałatą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorada pieczona z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej