
Składniki
16 sztuk
1 opakowanie
250 mililitrów
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie odcedź, rozgnieć razem z margaryną na purée. Dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną.
Krok 3
Cztery żaroodporne niewielkie naczynka natłuść margaryną. Do środka powkładaj kawałki surowej ryby oraz krewetki.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem.
Krok 5
Na wierzch każdej z zapiekanek nałóż po łyżce ziemniaczanego purée. Naczynka ustaw na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Zapiekaj 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z owocami morza
Proste przyrządzanie potraw jest możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu przepisowi. Tym razem przygotuj na obiad zapiekankę z owocami morza. Jej podstawą są świeże krewetki oraz filet z białej ryby, np. dorsza czy mintaja. Na początek przygotuj ziemniaczane purée. Ziemniaki starannie obierz ze skórki i gotuj do czasu uzyskania miękkości. Po odcedzeniu warzyw, rozgnieć je z niewielką ilością wysokiej jakości margaryny. Niewielkie naczynia żaroodporne wysmaruj starannie tłuszczem. Dzięki takiemu zabiegowi składniki nie będą do nich przywierać w trakcie zapiekania. W ich środku umieść surową rybę podzieloną na kawałki oraz krewetki. Zalej naczynka gęstym kremowym sosem serowo-brokułowym, który przyrządzisz na bazie śmietanki 18%. Na wierzchu każdej z zapiekanek umieść łyżkę przygotowanych wcześniej ziemniaków. Będą już gotowe do zapiekania. Całość podawaj bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem prostej sałatki na bazie miksu sałat i świeżych warzyw. Bardzo cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami.