
Składniki
16 sztuk
1 opakowanie
250 mililitrów
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie odcedź, rozgnieć razem z margaryną na purée. Dopraw do smaku i wymieszaj z posiekaną natką.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną.
Krok 3
Cztery żaroodporne niewielkie naczynka natłuść margaryną. Do środka powkładaj kawałki surowej ryby oraz krewetki.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem.
Krok 5
Na wierzch każdej z zapiekanek nałóż po łyżce ziemniaczanego purée. Naczynka ustaw na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Zapiekaj 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z owocami morza
Proste przyrządzanie potraw jest możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu przepisowi. Tym razem przygotuj na obiad zapiekankę z owocami morza. Jej podstawą są świeże krewetki oraz filet z białej ryby, np. dorsza czy mintaja. Na początek przygotuj ziemniaczane purée. Ziemniaki starannie obierz ze skórki i gotuj do czasu uzyskania miękkości. Po odcedzeniu warzyw, rozgnieć je z niewielką ilością wysokiej jakości margaryny. Niewielkie naczynia żaroodporne wysmaruj starannie tłuszczem. Dzięki takiemu zabiegowi składniki nie będą do nich przywierać w trakcie zapiekania. W ich środku umieść surową rybę podzieloną na kawałki oraz krewetki. Zalej naczynka gęstym kremowym sosem serowo-brokułowym, który przyrządzisz na bazie śmietanki 18%. Na wierzchu każdej z zapiekanek umieść łyżkę przygotowanych wcześniej ziemniaków. Będą już gotowe do zapiekania. Całość podawaj bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem prostej sałatki na bazie miksu sałat i świeżych warzyw. Bardzo cenimy Twoją opinię – podziel się nią z nami.


































