Ryba pieczona z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryba pieczona z kapustą kiszoną

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

6 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę, jeśli jest bardzo soczysta lekko odciskamy i dość drobno kroimy. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora siekamy w półplasterki i dodajemy do kapusty. Ziemniaki obieramy (jeśli to młode ziemniaki, można je bardzo dokładnie wyszorować i nie obierać) i kroimy w ćwiartki. Również dodajemy do kapusty, a całość przekładam do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Pieczemy dość długo (około 90 minut), co jakiś czas mieszając i dodając po trochu bulionu lub wina. Filety skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie nacieramy przyprawami.

Krok 3

Gdy kapusta jest już smaczna i odpowiednio uduszona, na wierzchu układamy rybę, z powrotem przykrywamy folią i zapiekamy jeszcze 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pieczona z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po podhalańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej