Złocista zapiekanka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocista zapiekanka z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

5 sztuk

8 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj.

Krok 3

Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj.

Krok 4

Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej