Zapiekanka z łososiem i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Złocista zapiekanka z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

heart
167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

347 osób wydrukowało

Pobierz pdf

505 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

5 sztuk

8 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj.

Krok 3

Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj.

Krok 4

Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista zapiekanka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej