
Składniki
150 gramów
1 łyżka
5 sztuk
8 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj.
Krok 3
Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj.
Krok 4
Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej