Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami
łatwe
109 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 sztuki
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 mililitrów
250 gramów
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Krok 2
Mleko zagotuj z kostkami Knorr.
Krok 3
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.
Krok 4
Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.
Krok 5
Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej