Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.

Krok 2

Mleko zagotuj z kostkami Knorr.

Krok 3

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.

Krok 4

Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.

Krok 5

Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Ok Ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej