Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.

Krok 2

Mleko zagotuj z kostkami Knorr.

Krok 3

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.

Krok 4

Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.

Krok 5

Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Ok Ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej