Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.

Krok 2

Mleko zagotuj z kostkami Knorr.

Krok 3

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.

Krok 4

Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.

Krok 5

Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 08.06.2018

    Ok Ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka śledziowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej