Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.

Krok 2

Mleko zagotuj z kostkami Knorr.

Krok 3

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.

Krok 4

Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.

Krok 5

Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski

    Ok Ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej