
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
0.5 kilograma
200 mililitrów
100 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i zamarynuj mięso.

Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry. Śmietanę wymieszaj z dipem czosnkowym Knorr i dodaj do ziemniaków.

Krok 3
Na dnie naczynia ułóż ziemniaki, a na nich kurczaka. Mięso przykryj pozostałą porcją ziemniaków.

Krok 4
Całość posyp obficie żółtym serem. Naczynie przykryj i umieść na 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby ser mógł się zapiec. Kurczaka możesz zastąpić rybą, np. łososiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana à la kebab
Nawet z niepozornych i tanich produktów można wyczarować niezwykle finezyjny obiad, którym zachwyci się cała twoja rodzina. Zapiekanka ziemniaczana à la kebab jest na to najlepszym dowodem. Kebab, czyli sztandarowe danie kuchni tureckiej, szturmem podbił ulice polskich miast. Podstawą sukcesu tej niezwykle popularnej przekąski jest odpowiednio doprawione mięso, które ma charakterystyczny, orientalny smak. Można je podać nie tylko w chrupiącej bułce, ale również wyswatać z naszymi poczciwymi ziemniakami i przyrządzić apetyczną zapiekankę. By mięso nabrało wyrazistego, intensywnego aromatu, zamarynuj je w słodko-korzennych przyprawach i ziołach, będących kwintesencją arabskiej kuchni. Zamiast kurczaka użyć możesz mielonego mięsa wieprzowego. Równie dobrze zapiekanka smakować będzie także z łososiem. Gotowe danie udekoruj świeżymi gałązkami rozmarynu.