Ziemniaczana zapiekanka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z bekonem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

350 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Wystudź i pokrój w talarki.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i zagotuj. Dopraw pieprzem i gałką.

Krok 3

Boczek pokrój w paski, a cebulę w krążki. Pokrojone ziemniaki wymieszaj z sosem serowym.

Krok 4

Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełóż ziemniaki. Wierzch posyp boczkiem i krążkami cebuli. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej