Ziemniaczana zapiekanka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z bekonem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

350 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Wystudź i pokrój w talarki.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i zagotuj. Dopraw pieprzem i gałką.

Krok 3

Boczek pokrój w paski, a cebulę w krążki. Pokrojone ziemniaki wymieszaj z sosem serowym.

Krok 4

Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełóż ziemniaki. Wierzch posyp boczkiem i krążkami cebuli. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej