
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
10 plastrów
1 szczypta
1 szczypta
350 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Wystudź i pokrój w talarki.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i zagotuj. Dopraw pieprzem i gałką.
Krok 3
Boczek pokrój w paski, a cebulę w krążki. Pokrojone ziemniaki wymieszaj z sosem serowym.
Krok 4
Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełóż ziemniaki. Wierzch posyp boczkiem i krążkami cebuli. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej