Zapiekanka z leśnymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z leśnymi grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

50 gramów

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój grzyby i cebulę w plastry, podsmaż na oliwie. Ziemniaki pokrój w plastry.

Zapiekanka z leśnymi grzybami - Krok 1

Krok 2

Przełóż całość do żaroodpornego naczynia, posyp pietruszką oraz startym parmezanem. Piecz około 45 minut w 180°C.

Zapiekanka z leśnymi grzybami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos grzybowy Knorr z wodą i śmietaną. Zalej nim wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.

Zapiekanka z leśnymi grzybami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej