Pizza di fungi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza di fungi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

90 gramów

90 gramów

90 gramów

50 gramów

2 łyżki

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plastry. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostki Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 4

Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 5

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 6

Wierzch pizzy posyp tartym serem, ułóż na nim cebulę, czosnek i plastry pomieszanych z grzybów. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • magi18 magi18

    magi18 magi18 , 21.03.2020

    TAK. Zmodyfikowałam nieco ciasto. Wzięłam dodatkowo około 40 go suszonych grzybów. Ugotowałam je i zmieliłam. Do ciasta dodałam te suszone grzyby. Poza tym nie dokonałam zmian. Pizza wyszła bardziej grzybowa i (według mnie) była po prostu lepsza.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza di fungi Pizza di fungi

Grzyby pokrój w plastry. Cebulę i czosnek posiekaj.