
Składniki
0.5 kilograma
40 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis na cisto : Zagnieść i zostawić do wyrośnięcia na 15 min.
Krok 2
Na wierzch posypać przyprawą do pizzy.
Krok 3
Piec 220 stopni C Piec przez 12 lub 15 min., trzeba sprawdzać cisto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej