Składniki
3 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie umyj, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Następnie za pomocą łyżki wydrąż ze środka pestki i część miąższu tworząc wgłębienie, w które następnie nałożysz farsz.
Krok 2
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Surowe mięso mielone dokładnie wymieszaj z bulionem i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 3
Mięsny farsz nałóż do cukinii. Faszerowane warzywa umieść w żaroodpornym naczyniu i posyp po wierzchu startym żółtym serem.
Krok 4
Faszerowaną cukinię zalej pomidorami z puszki oraz posyp dobrze rozkruszoną kostką Bulion warzywny Knorr. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 30 minut. Gotowe!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia to danie dla Ciebie, jeśli lubisz połączenie smaku warzyw i mięsa. Zanurzona w aromatycznym pomidorowym sosie cukinia nie tylko wyśmienicie smakuje – wygląda naprawdę imponująco! Zaserwuj to danie pozostałym domownikom lub gościom, a zobaczysz, jak szybko zniknie z talerzy.
Dla kogo?
Faszerowana cukinia to świetny sposób na to, by przemycić warzywa do diety dziecka. To proste, a zarazem efektowne danie przypadnie do gustu również dorosłym, którzy lubią kulinarne eksperymenty.
Na jaką okazję?
Faszerowana cukinia to godna uwagi propozycja zarówno na obiad, jak i pyszną kolację. Jest to posiłek przyciągający uwagę swoim zapachem i wyglądem, dlatego też doskonale nadaje się jako danie popisowe na spotkanie ze znajomymi lub przyjaciółmi.
Czy wiesz, że?
Faszerowaną cukinię najlepiej przyrządzić z młodych i świeżych warzyw. Te szczególnie dojrzałe także się sprawdzą, należy tylko najpierw wydrążyć z nich pestki (w wyrośniętym warzywie mogą być twarde i pozbawione soku).
Dla urozmaicenia:
Faszerowana cukinia może zostać podana jako samodzielne danie, ale możesz też zaserwować ją z dodatkami: kaszą, ryżem bądź pieczonymi w piekarniku ziemniakami. Dla smaku upieczoną faszerowaną cukinię możesz posypać posiekaną natką pietruszki.