
Składniki
3 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie umyj, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Następnie za pomocą łyżki wydrąż ze środka pestki i część miąższu tworząc wgłębienie, w które następnie nałożysz farsz.

Krok 2
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Surowe mięso mielone dokładnie wymieszaj z bulionem i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 3
Mięsny farsz nałóż do cukinii. Faszerowane warzywa umieść w żaroodpornym naczyniu i posyp po wierzchu startym żółtym serem.

Krok 4
Faszerowaną cukinię zalej pomidorami z puszki oraz posyp dobrze rozkruszoną kostką Bulion warzywny Knorr. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 30 minut. Gotowe!

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia to danie dla Ciebie, jeśli lubisz połączenie smaku warzyw i mięsa. Zanurzona w aromatycznym pomidorowym sosie cukinia nie tylko wyśmienicie smakuje – wygląda naprawdę imponująco! Zaserwuj to danie pozostałym domownikom lub gościom, a zobaczysz, jak szybko zniknie z talerzy.
Dla kogo?
Faszerowana cukinia to świetny sposób na to, by przemycić warzywa do diety dziecka. To proste, a zarazem efektowne danie przypadnie do gustu również dorosłym, którzy lubią kulinarne eksperymenty.
Na jaką okazję?
Faszerowana cukinia to godna uwagi propozycja zarówno na obiad, jak i pyszną kolację. Jest to posiłek przyciągający uwagę swoim zapachem i wyglądem, dlatego też doskonale nadaje się jako danie popisowe na spotkanie ze znajomymi lub przyjaciółmi.
Czy wiesz, że?
Faszerowaną cukinię najlepiej przyrządzić z młodych i świeżych warzyw. Te szczególnie dojrzałe także się sprawdzą, należy tylko najpierw wydrążyć z nich pestki (w wyrośniętym warzywie mogą być twarde i pozbawione soku).
Dla urozmaicenia:
Faszerowana cukinia może zostać podana jako samodzielne danie, ale możesz też zaserwować ją z dodatkami: kaszą, ryżem bądź pieczonymi w piekarniku ziemniakami. Dla smaku upieczoną faszerowaną cukinię możesz posypać posiekaną natką pietruszki.