Pieczone papryki z wegetariańskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone papryki z wegetariańskim farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

248 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

375 osób wydrukowało

Pobierz pdf

479 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Karło

    Krystyna Karło , 16.04.2015

    Pycha :) Sposób na danie nie tylko z paprykami. W nastepnym tygodniu mam zamiar wykorzystać tylko mieszankę chińską z Fixem 4sery, do tego makaron spaghetti. Danie bezmięsne, a obżarstwo na maxa :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej