Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
łatwe
618 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 3
Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
Szukasz pomysłu na apetyczny obiad w mniej niż godzinę? Mamy dla Ciebie propozycję! Papryka faszerowana wegetariańska to wyjątkowo apetyczne danie, które zachwyca bogactwem aromatu i smaku. Wypróbuj naszą recepturę przy najbliższej okazji i ciesz się najlepszymi efektami w Twojej kuchni. Powodzenia!
Dla kogo?
Faszerowana papryka wegetariańska z ryżem to idealna propozycja dla wszystkich fanów warzywnych potraw. Dodatkowo cały proces przygotowań zajmie Ci jedyne 40 minut, więc efekty są naprawdę błyskawiczne! Zobacz, jak dobrze smakuje połączenie pieczonej papryki z ryżem.
Na jaką okazję?
Przyjęcie w gronie bliskich to idealna okazja do zaserwowania dań o doskonałym wyglądzie oraz smaku. Takie właśnie są nadziewane papryki wegetariańskie – ładnie prezentują się na talerzu i kuszą pięknym zapachem, któremu nikt nie jest w stanie się oprzeć!
Czy wiesz, że?
Na liście składników znajdziesz wiele ciekawych pozycji. Aby wegetariańska papryka faszerowana była aromatyczna, dopraw ją odrobiną papryczki chili. Nie zapomnij również o innych dodatkach, czyli chińskiej mieszance oraz kwaśnej śmietanie. To połączenie zawsze wypada naprawdę apetycznie.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli serwujesz danie dla fanów mięs, to do farszu na paprykę możesz dołączyć także mielonego kurczaka lub indyka. Taki dodatek zdecydowanie urozmaici potrawę i odrobinę odmieni jej oblicze. Jeżeli jednak pozostajesz przy wegetariańskiej wersji faszerowanej papryki, to sprawdzony przepis już znasz. Smacznego!