Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
łatwe
546 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 3
Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej