Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
łatwe
613 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 3
Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
Szukasz pomysłu na apetyczny obiad w mniej niż godzinę? Mamy dla Ciebie propozycję! Papryka faszerowana wegetariańska to wyjątkowo apetyczne danie, które zachwyca bogactwem aromatu i smaku. Wypróbuj naszą recepturę przy najbliższej okazji i ciesz się najlepszymi efektami w Twojej kuchni. Powodzenia!
Dla kogo?
Faszerowana papryka wegetariańska z ryżem to idealna propozycja dla wszystkich fanów warzywnych potraw. Dodatkowo cały proces przygotowań zajmie Ci jedyne 40 minut, więc efekty są naprawdę błyskawiczne! Zobacz, jak dobrze smakuje połączenie pieczonej papryki z ryżem.
Na jaką okazję?
Przyjęcie w gronie bliskich to idealna okazja do zaserwowania dań o doskonałym wyglądzie oraz smaku. Takie właśnie są nadziewane papryki wegetariańskie – ładnie prezentują się na talerzu i kuszą pięknym zapachem, któremu nikt nie jest w stanie się oprzeć!
Czy wiesz, że?
Na liście składników znajdziesz wiele ciekawych pozycji. Aby wegetariańska papryka faszerowana była aromatyczna, dopraw ją odrobiną papryczki chili. Nie zapomnij również o innych dodatkach, czyli chińskiej mieszance oraz kwaśnej śmietanie. To połączenie zawsze wypada naprawdę apetycznie.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli serwujesz danie dla fanów mięs, to do farszu na paprykę możesz dołączyć także mielonego kurczaka lub indyka. Taki dodatek zdecydowanie urozmaici potrawę i odrobinę odmieni jej oblicze. Jeżeli jednak pozostajesz przy wegetariańskiej wersji faszerowanej papryki, to sprawdzony przepis już znasz. Smacznego!