Pieczone papryki z wegetariańskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone papryki z wegetariańskim farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

261 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

405 osób wydrukowało

Pobierz pdf

546 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Karło

    Krystyna Karło , 16.04.2015

    Pycha :) Sposób na danie nie tylko z paprykami. W nastepnym tygodniu mam zamiar wykorzystać tylko mieszankę chińską z Fixem 4sery, do tego makaron spaghetti. Danie bezmięsne, a obżarstwo na maxa :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej