Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
łatwe
623 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.
Krok 3
Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone papryki z wegetariańskim farszem
Szukasz pomysłu na apetyczny obiad w mniej niż godzinę? Mamy dla Ciebie propozycję! Papryka faszerowana wegetariańska to wyjątkowo apetyczne danie, które zachwyca bogactwem aromatu i smaku. Wypróbuj naszą recepturę przy najbliższej okazji i ciesz się najlepszymi efektami w Twojej kuchni. Powodzenia!
Dla kogo?
Faszerowana papryka wegetariańska z ryżem to idealna propozycja dla wszystkich fanów warzywnych potraw. Dodatkowo cały proces przygotowań zajmie Ci jedyne 40 minut, więc efekty są naprawdę błyskawiczne! Zobacz, jak dobrze smakuje połączenie pieczonej papryki z ryżem.
Na jaką okazję?
Przyjęcie w gronie bliskich to idealna okazja do zaserwowania dań o doskonałym wyglądzie oraz smaku. Takie właśnie są nadziewane papryki wegetariańskie – ładnie prezentują się na talerzu i kuszą pięknym zapachem, któremu nikt nie jest w stanie się oprzeć!
Czy wiesz, że?
Na liście składników znajdziesz wiele ciekawych pozycji. Aby wegetariańska papryka faszerowana była aromatyczna, dopraw ją odrobiną papryczki chili. Nie zapomnij również o innych dodatkach, czyli chińskiej mieszance oraz kwaśnej śmietanie. To połączenie zawsze wypada naprawdę apetycznie.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli serwujesz danie dla fanów mięs, to do farszu na paprykę możesz dołączyć także mielonego kurczaka lub indyka. Taki dodatek zdecydowanie urozmaici potrawę i odrobinę odmieni jej oblicze. Jeżeli jednak pozostajesz przy wegetariańskiej wersji faszerowanej papryki, to sprawdzony przepis już znasz. Smacznego!