Papryka faszerowana: nadziewana z ryżem i farszem | Przepisy.pl pixel

Pieczone papryki z wegetariańskim farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

271 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

428 osób wydrukowało

Pobierz pdf

593 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Karło

    Krystyna Karło , 16.04.2015

    Pycha :) Sposób na danie nie tylko z paprykami. W nastepnym tygodniu mam zamiar wykorzystać tylko mieszankę chińską z Fixem 4sery, do tego makaron spaghetti. Danie bezmięsne, a obżarstwo na maxa :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone papryki z wegetariańskim farszemPieczone papryki z wegetariańskim farszem

Szukasz pomysłu na apetyczny obiad w mniej niż godzinę? Mamy dla Ciebie propozycję! Papryka faszerowana wegetariańska to wyjątkowo apetyczne danie, które zachwyca bogactwem aromatu i smaku. Wypróbuj naszą recepturę przy najbliższej okazji i ciesz się najlepszymi efektami w Twojej kuchni. Powodzenia!

Dla kogo?

Faszerowana papryka wegetariańska z ryżem to idealna propozycja dla wszystkich fanów warzywnych potraw. Dodatkowo cały proces przygotowań zajmie Ci jedyne 40 minut, więc efekty są naprawdę błyskawiczne! Zobacz, jak dobrze smakuje połączenie pieczonej papryki z ryżem. 

Na jaką okazję?

Przyjęcie w gronie bliskich to idealna okazja do zaserwowania dań o doskonałym wyglądzie oraz smaku. Takie właśnie są nadziewane papryki wegetariańskie – ładnie prezentują się na talerzu i kuszą pięknym zapachem, któremu nikt nie jest w stanie się oprzeć! 

Czy wiesz, że?

Na liście składników znajdziesz wiele ciekawych pozycji. Aby wegetariańska papryka faszerowana była aromatyczna, dopraw ją odrobiną papryczki chili. Nie zapomnij również o innych dodatkach, czyli chińskiej mieszance oraz kwaśnej śmietanie. To połączenie zawsze wypada naprawdę apetycznie. 

Dla urozmaicenia:

Jeżeli serwujesz danie dla fanów mięs, to do farszu na paprykę możesz dołączyć także mielonego kurczaka lub indyka. Taki dodatek zdecydowanie urozmaici potrawę i odrobinę odmieni jej oblicze. Jeżeli jednak pozostajesz przy wegetariańskiej wersji faszerowanej papryki, to sprawdzony przepis już znasz. Smacznego!