Pieczone papryki z wegetariańskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone papryki z wegetariańskim farszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

412 osób wydrukowało

Pobierz pdf

561 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, odetnij kapelusze i wydrąż.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wsyp mieszankę warzyw i smaż razem na mocnym ogniu.

Krok 3

Fix rozmieszaj ze śmietaną i dodaj do warzyw. Zagotuj.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż oraz chili. Całość dobrze wymieszaj i napełnij przygotowanym farszem papryki. Ułóż je na blasze i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj gorące.

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Karło

    Krystyna Karło , 16.04.2015

    Pycha :) Sposób na danie nie tylko z paprykami. W nastepnym tygodniu mam zamiar wykorzystać tylko mieszankę chińską z Fixem 4sery, do tego makaron spaghetti. Danie bezmięsne, a obżarstwo na maxa :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone papryki z wegetariańskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej