PRZEPISY.PL

Przygotujcie dziś faszerowane papryki z ryżem i mielonym mięsem. Pyszny, gęsty sos gulaszowy idealnie uzupełnia smak nadziewanych warzyw.

Faszerowane papryki  - autor: przepisy.pl

Faszerowane papryki

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
229
osób dodało do Mniamlisty
229
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe400 g
  • czerwona papryka4 szt
  • Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    1 opak
  • cebula1 szt
  • ryż100 g
  • ząbki czosnku2 szt
  • koncentrat pomidorowy1 łyżka
  • marchew2 szt
  • kolendra1 szczypta
  • sól0.5 łyżeczki
  • kajzerka1 szt
  • kmin rzymski1 szczypta
  • olej3 łyżki
Faszerowane papryki  – krok 1

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju razem z czosnkiem, dodaj drobno startą na tarce marchewkę i połącz z mielonym mięsem.
Faszerowane papryki  – krok 2

Krok 2

Bułkę namocz w wodzie lub mleku, a następnie odciśnij. Dodaj do mięsa. Dołóż również ryż. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku kminem, kolendrą i odrobiną soli oraz łyżką koncentratu pomidorowego.
Faszerowane papryki  – krok 3

Krok 3

Papryki umyj, z każdej odetnij wierzch i usuń pestki oraz białe włókna.
Faszerowane papryki  – krok 4

Krok 4

Papryki napełnij masą mięsną i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Piecz przez 60 minut.
Faszerowane papryki  – krok 5

Krok 5

Przygotuj zupę Knorr według przepisu podanego na opakowaniu i gotuj, aż powstanie gęsty sos. Podawaj go z upieczonymi paprykami.

Więcej przepisów z tym produktem

Węgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

69
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
260
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
287
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1170
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe