Ośmiornica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiornica

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżeczki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy, następnie mielimy.

Krok 2

Dodajemy jajko, mąkę oraz kostkę Knorr i pieprz, wszystko zagniatamy i formujemy placuszki, które smażymy na oleju na złoty kolor.

Krok 3

Podajemy z paluszkami krabowymi odrobiną majonezu oraz ketchupu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiornica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej