
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
10 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżeczki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy, następnie mielimy.
Krok 2
Dodajemy jajko, mąkę oraz kostkę Knorr i pieprz, wszystko zagniatamy i formujemy placuszki, które smażymy na oleju na złoty kolor.
Krok 3
Podajemy z paluszkami krabowymi odrobiną majonezu oraz ketchupu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej