Ośmiornica

Autor: gukinga gukinga

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy, następnie mielimy.

Krok 2

Dodajemy jajko, mąkę oraz kostkę Knorr i pieprz, wszystko zagniatamy i formujemy placuszki, które smażymy na oleju na złoty kolor.

Krok 3

Podajemy z paluszkami krabowymi odrobiną majonezu oraz ketchupu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej