Duszone golonki jagnięce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone golonki jagnięce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

700 mililitrów

450 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.

Krok 5

Duś kolejne 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej