Duszone golonki jagnięce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone golonki jagnięce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

700 mililitrów

450 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.

Krok 5

Duś kolejne 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalifornia rolls
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej