Duszone golonki jagnięce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

700 mililitrów

450 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.

Krok 5

Duś kolejne 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej