Duszone golonki jagnięce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszone golonki jagnięce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

700 mililitrów

450 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.

Krok 5

Duś kolejne 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej