Duszone golonki jagnięce z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone golonki jagnięce z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

74 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

700 mililitrów

450 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.

Krok 5

Duś kolejne 10 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone golonki jagnięce z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej