Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

184

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1.5 litra

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w "ósemki". W wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny lub zostawiamy w lodówce na całą noc.

Krok 3

Ziemniaki odcedzamy suszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.

Krok 4

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 40 minut. W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej