Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem
łatwe
61 osób zapisało

Składniki
7 sztuk
1.5 litra
1 łyżeczka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w "ósemki". W wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki.
Krok 2
Odstawiamy na co najmniej 2 godziny lub zostawiamy w lodówce na całą noc.
Krok 3
Ziemniaki odcedzamy suszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Krok 4
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 40 minut. W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej