Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem
łatwe
61 osób zapisało

Składniki
7 sztuk
1.5 litra
1 łyżeczka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w "ósemki". W wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki.
Krok 2
Odstawiamy na co najmniej 2 godziny lub zostawiamy w lodówce na całą noc.
Krok 3
Ziemniaki odcedzamy suszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Krok 4
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 40 minut. W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































