Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1.5 litra

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w "ósemki". W wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny lub zostawiamy w lodówce na całą noc.

Krok 3

Ziemniaki odcedzamy suszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.

Krok 4

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 40 minut. W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej