Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1.5 litra

1 łyżeczka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w "ósemki". W wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki.

Krok 2

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny lub zostawiamy w lodówce na całą noc.

Krok 3

Ziemniaki odcedzamy suszymy i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę. Dokładnie mieszamy.

Krok 4

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 40 minut. W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaki moczone w wodzie z cukrem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tarta po chłopsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej