Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

195

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

530 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do ziołowego kurczaka. Rozgrzać patelnie i usmażyć.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Gdy woda odparuje dodajemy usmażonego kurczaka oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Nakładamy na środek dwie łyżki farszu i zlepiamy ze sobą końce po obu stronach. Posypujemy tartym serem.

Krok 4

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Krok 5

Ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej