Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem

Autor: Kinga Nożyńska

ratingratingratingratingrating

204

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

592 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3383 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do ziołowego kurczaka. Rozgrzać patelnie i usmażyć.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Gdy woda odparuje dodajemy usmażonego kurczaka oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Nakładamy na środek dwie łyżki farszu i zlepiamy ze sobą końce po obu stronach. Posypujemy tartym serem.

Krok 4

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Krok 5

Ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy przez 20 minut.

Kinga Nożyńska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej