Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym

Autor: anonimowa.od.kuchni Sylwia

ratingratingratingratingrating

9

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

370 gramów

55 gramów

60 gramów

2 sztuki

2 gramy

1 gram

200 gramów

150 gramów

300 gramów

1 szklanka

3 gramy

4 łyżki

2 gramy

15 mililitrów

1 gram

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotować aldente, według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą.

Krok 2

Mięso z piersi kurczaka zmielić w maszynce lub malakserze z solą, pieprzem, czosnkiem, Cajun, natką pietruszki, mozzarellą i jajkami.

Krok 3

Do mięsnej masy dodać połowę mąki pszennej (30g). Wymieszać łyżką i formować małe kuleczki, obtaczając je w pozostałej mące.

Krok 4

Gotowe pulpeciki obsmażyć z dwóch stron na teflonowej patelni, wyłożonej papierem do pieczenia około 2-3 minutki. Następnie wrzucić na gotującą się wodę i gotować około 10 minut. Odcedzić pulpeciki i odstawić na talerz.

Krok 5

W dużym garnku na oliwe z oliwek podsmażyć drobno posiekaną cebulkę na złoty kolor. Do cebulki dodać starta marchewkę i cukinię. Wszytsko zalać wodą i gotować pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie całość zalać przecierem pomidorowym (passatą) i ketchupem Hellman's. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią.

Krok 6

Do pomidorowego sosu dodać ugotowany wcześniej makaron i pulpeciki. Całość wymieszać w jendym garnku. Przed podaniem posypać natką pietruszki i mozzarellą.

anonimowa.od.kuchni  Sylwia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizzerinki z patelni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej