Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym

Autor: anonimowa.od.kuchni Sylwia

ratingratingratingratingrating

9

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

370 gramów

55 gramów

60 gramów

2 sztuki

2 gramy

1 gram

200 gramów

150 gramów

300 gramów

1 szklanka

3 gramy

4 łyżki

2 gramy

15 mililitrów

1 gram

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotować aldente, według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą.

Krok 2

Mięso z piersi kurczaka zmielić w maszynce lub malakserze z solą, pieprzem, czosnkiem, Cajun, natką pietruszki, mozzarellą i jajkami.

Krok 3

Do mięsnej masy dodać połowę mąki pszennej (30g). Wymieszać łyżką i formować małe kuleczki, obtaczając je w pozostałej mące.

Krok 4

Gotowe pulpeciki obsmażyć z dwóch stron na teflonowej patelni, wyłożonej papierem do pieczenia około 2-3 minutki. Następnie wrzucić na gotującą się wodę i gotować około 10 minut. Odcedzić pulpeciki i odstawić na talerz.

Krok 5

W dużym garnku na oliwe z oliwek podsmażyć drobno posiekaną cebulkę na złoty kolor. Do cebulki dodać starta marchewkę i cukinię. Wszytsko zalać wodą i gotować pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie całość zalać przecierem pomidorowym (passatą) i ketchupem Hellman's. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią.

Krok 6

Do pomidorowego sosu dodać ugotowany wcześniej makaron i pulpeciki. Całość wymieszać w jendym garnku. Przed podaniem posypać natką pietruszki i mozzarellą.

anonimowa.od.kuchni  Sylwia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pulpecikami drobiowymi w warzywnym sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej