Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

300 gramów

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy.

Krok 2

Mięso kroimy w paski, marchewkę obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, cukinię kroimy w ćwiartki, pomidory w paski.

Krok 3

Do cebuli wrzucamy mięso, marchewkę, cukinię i podsmażamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy 1/2 kostki bulionowej warzywnej. Wlewamy do reszty. Wrzucamy przepuszczony przez praskę czosnek, dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy. Jak sos lekko odparuje dodajemy śmietankę i posiekaną natkę, oraz makaron. Mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej