Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

300 gramów

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy.

Krok 2

Mięso kroimy w paski, marchewkę obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, cukinię kroimy w ćwiartki, pomidory w paski.

Krok 3

Do cebuli wrzucamy mięso, marchewkę, cukinię i podsmażamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy 1/2 kostki bulionowej warzywnej. Wlewamy do reszty. Wrzucamy przepuszczony przez praskę czosnek, dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy. Jak sos lekko odparuje dodajemy śmietankę i posiekaną natkę, oraz makaron. Mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie śmietanowo- bulionowym z indykiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej