Sałatka gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros

Autor: Marzena Kulinarna Maniusia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 puszka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy go papryką wędzoną Knorr i przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr, solą i pieprzem. Mieszamy. Podsmażamy mięso na patelni z łyżką oleju.

Krok 2

Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.

Krok 3

W miseczkach układamy kapustę pekińską, paprykę czerwoną i żółtą, ogórki konserwowe, dodajemy kukurydzę oraz mięso z kurczaka. Polewamy wszystko sosem majonezowo-ketchupowym i posypujemy po wierzchu szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej