
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 puszka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy go papryką wędzoną Knorr i przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr, solą i pieprzem. Mieszamy. Podsmażamy mięso na patelni z łyżką oleju.
Krok 2
Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.
Krok 3
W miseczkach układamy kapustę pekińską, paprykę czerwoną i żółtą, ogórki konserwowe, dodajemy kukurydzę oraz mięso z kurczaka. Polewamy wszystko sosem majonezowo-ketchupowym i posypujemy po wierzchu szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Papryka wędzona w Hiszpanii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej