Sałatka gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros

Autor: Marzena Kulinarna Maniusia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 puszka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy go papryką wędzoną Knorr i przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr, solą i pieprzem. Mieszamy. Podsmażamy mięso na patelni z łyżką oleju.

Krok 2

Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.

Krok 3

W miseczkach układamy kapustę pekińską, paprykę czerwoną i żółtą, ogórki konserwowe, dodajemy kukurydzę oraz mięso z kurczaka. Polewamy wszystko sosem majonezowo-ketchupowym i posypujemy po wierzchu szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej