
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 puszka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy go papryką wędzoną Knorr i przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr, solą i pieprzem. Mieszamy. Podsmażamy mięso na patelni z łyżką oleju.
Krok 2
Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.
Krok 3
W miseczkach układamy kapustę pekińską, paprykę czerwoną i żółtą, ogórki konserwowe, dodajemy kukurydzę oraz mięso z kurczaka. Polewamy wszystko sosem majonezowo-ketchupowym i posypujemy po wierzchu szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Papryka wędzona w Hiszpanii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej