
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 puszka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy go papryką wędzoną Knorr i przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr, solą i pieprzem. Mieszamy. Podsmażamy mięso na patelni z łyżką oleju.
Krok 2
Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę czerwoną i żółtą kroimy w kostkę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.
Krok 3
W miseczkach układamy kapustę pekińską, paprykę czerwoną i żółtą, ogórki konserwowe, dodajemy kukurydzę oraz mięso z kurczaka. Polewamy wszystko sosem majonezowo-ketchupowym i posypujemy po wierzchu szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Papryka wędzona w Hiszpanii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej