Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 szklanki

1 garść

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr mieszamy z mlekiem, dodajemy masło i zagotowujemy. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy gorący makaron i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy chili, pokrojoną na cieniutkie plasterki kiełbasę, oliwki oraz orzechy włoskie. Całość delikatnie mieszamy, wykładamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej