Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 szklanki

1 garść

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr mieszamy z mlekiem, dodajemy masło i zagotowujemy. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy gorący makaron i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy chili, pokrojoną na cieniutkie plasterki kiełbasę, oliwki oraz orzechy włoskie. Całość delikatnie mieszamy, wykładamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej