Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 szklanki

1 garść

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr mieszamy z mlekiem, dodajemy masło i zagotowujemy. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy gorący makaron i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy chili, pokrojoną na cieniutkie plasterki kiełbasę, oliwki oraz orzechy włoskie. Całość delikatnie mieszamy, wykładamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej