Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

0.5 szklanki

1 garść

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr mieszamy z mlekiem, dodajemy masło i zagotowujemy. Gdy sos zgęstnieje, wrzucamy gorący makaron i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy chili, pokrojoną na cieniutkie plasterki kiełbasę, oliwki oraz orzechy włoskie. Całość delikatnie mieszamy, wykładamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese z kiełbasą fuet i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej