Orientalna zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna zupa grzybowa

Danie jest źródłem witaminy D wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 litr

200 gramów

10 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotuj zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.

Krok 2

Wszystkie warzywa umyj. Grzyby pokrój na plastry, marchew najpierw na plastry a potem w paseczki. Koper włoski oraz groszek pokrój w paseczki. Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 3

Zagotuj wodę, dodaj grzyby i odstaw na 20 minut. Następnie przecedź przez sito – zachowaj grzyby i bulion.

Krok 4

Do bulionu dodaj kostkę Knorr i sos sojowy. Zagotuj.

Krok 5

Do miseczek, w których będziesz serwować zupę, włóż makaron, warzywa, grzyby oraz szczypiorek. Zalej gorącym bulionem i od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tak przygotowanej zupy możesz również dodać cienkie plasterki świeżej ryby. Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie Fondue
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalna zupa grzybowaOrientalna zupa grzybowa

Jeśli zastanawiacie się, jak urozmaicić codzienne menu obiadowe, sięgnijcie po przepisy na dania orientalne, które można przygotować szybko i prosto z powszechnie dostępnych składników. Przykładem jest zupa grzybowa, ale nie z prawdziwków czy podgrzybków, tylko z grzybów shitake! Dodatek sosu sojowego, groszku cukrowego oraz kopru włoskiego nadaje potrawie wyjątkowego aromatu, który na pewno skradnie wasze kulinarne serca. Smacznego!

Dla kogo?

Dla miłośników grzybów pod każdą postacią. Zupa przypadnie do gustu także osobom lubiącym orientalną, wyrazistą kuchnię.

Na jaką okazję?

Zupa grzybowa to propozycja przede wszystkim na obiad. Danie doskonale sprawdzi się również podczas domowych imprez.

Czy wiesz, że?

Grzyby shitake, zwane inaczej twardnikiem japońskim, występują naturalnie w Azji Wschodniej, w Chinach, w Japonii oraz na Półwyspie Indochińskim. Rosną w grupach na martwym drewnie liściastym.

Dla urozmaicenia:

Zupę można wzbogacić cienkimi plasterkami świeżej ryby.