Kasza Bulgur

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 garść

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

3 łyżki

600 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotuj z kostką Knorr.

Krok 2

Wsyp kaszę i gotuj powoli, aż płyn wyparuje i kasza będzie miękka – ok 10-13 minut.

Krok 3

Dynię, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Skrop oliwą i piecz w 200 stopniach przez ok. 15 minut.

Krok 4

Brokuł podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wodzie.

Krok 5

Wstępnie podgrzej piekarnik do 200 stopni. Linii blasze z papieru do pieczenia.

Krok 6

W dużej misce wymieszaj kaszę z sosem sojowym i olejem sezamowym. Przełóż na talerz. Na wierzchu układaj pieczone warzywa, brokuł i pestki dyni.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz posypać owocami granata i płatkami kokosa.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kasza BulgurKasza Bulgur

Kasza bulgur z pieczonymi warzywami to pyszna propozycja nie tylko dla wegetarian. Dodatek sosu sojowego i oleju sezamowego sprawi, że poczujemy klimat kuchni Orientu, a pestki dyni będą przyjemnie chrupać, podkręcając smak dania. Tej potrawy trzeba spróbować!

Dla kogo?

Obowiązkowo dla fanów roślinnych specjałów, ale też dla każdego, kto ceni sobie pyszne kasze z warzywami. Ten przepis nie zawiedzie nikogo!

Na jaką okazję?

Kasza bulgur z warzywami to rozwiązanie na obiad czy kolację. Można ją również zabrać na lunch do pracy. To danie praktyczne oraz nowoczesne!

Czy wiesz, że?

Pieczenie jest świetnym sposobem na warzywa! Pozwala wydobyć z nich jeszcze więcej smaku i aromatu. Cebula, dynia oraz papryka po wyjęciu z piekarnika wprost zachwycają swoim smakiem.

Dla urozmaicenia:

Posyp kaszę bulgur owocami granatu i płatkami kokosa, a jeszcze trudniej będzie Ci się od niej oderwać. Nie bój się eksperymentować ze smakami!