Bulgur, czerwona komosa i jęczmień przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

15 gramów

35 gramów

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

80 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie.

Krok 2

Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę.

Krok 3

Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą.

Krok 4

Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie możesz dostać sałatki z wodorostów dodaj świeżą kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulgur, czerwona komosa i jęczmień Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Kasza z warzywami nie musi być nudna! Wystarczą odpowiednio skomponowane składniki, żeby wyczarować danie jak z najlepszej restauracji. Kasze bulgur, czerwona komosa ryżowa i jęczmień , w połączeniu z ciecierzycą, cukinią, cebulą i dodatkami, stworzą wyśmienitą potrawę na wiele okazji. Po ten przepis sięgniesz z pewnością więcej niż raz.

Dla kogo?

Potrawa zachwyci przede wszystkim wegan i wegetarian. Jednak i mięsożercy nie będą narzekać. Nikt nie zatęskni tu za mięsem!

Na jaką okazję?

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień to świetna baza dla dania, które sprawdzi się zarówno jako obiad w domu, jak i jako lunch w pracy. Zawsze będzie smakować.

Czy wiesz, że?

Wodorosty wakame cieszą się popularnością w kuchni japońskiej. To jadalne, morskie wodorosty, które świetnie sprawdzają się w zupach, sałatkach, potrawach smażonych i wielu innych daniach.

Dla urozmaicenia:

 Nie udało Ci się dostać wodorostów wakame? Nie szkodzi – zastąp je świeżą kolendrą. Będzie równie pysznie!