Bulgur, czerwona komosa i jęczmień przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

15 gramów

35 gramów

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

80 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie.

Krok 2

Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę.

Krok 3

Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą.

Krok 4

Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie możesz dostać sałatki z wodorostów dodaj świeżą kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulgur, czerwona komosa i jęczmień Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Kasza z warzywami nie musi być nudna! Wystarczą odpowiednio skomponowane składniki, żeby wyczarować danie jak z najlepszej restauracji. Kasze bulgur, czerwona komosa ryżowa i jęczmień , w połączeniu z ciecierzycą, cukinią, cebulą i dodatkami, stworzą wyśmienitą potrawę na wiele okazji. Po ten przepis sięgniesz z pewnością więcej niż raz.

Dla kogo?

Potrawa zachwyci przede wszystkim wegan i wegetarian. Jednak i mięsożercy nie będą narzekać. Nikt nie zatęskni tu za mięsem!

Na jaką okazję?

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień to świetna baza dla dania, które sprawdzi się zarówno jako obiad w domu, jak i jako lunch w pracy. Zawsze będzie smakować.

Czy wiesz, że?

Wodorosty wakame cieszą się popularnością w kuchni japońskiej. To jadalne, morskie wodorosty, które świetnie sprawdzają się w zupach, sałatkach, potrawach smażonych i wielu innych daniach.

Dla urozmaicenia:

 Nie udało Ci się dostać wodorostów wakame? Nie szkodzi – zastąp je świeżą kolendrą. Będzie równie pysznie!