Bulgur, czerwona komosa i jęczmień przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

15 gramów

35 gramów

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

80 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie.

Krok 2

Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę.

Krok 3

Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą.

Krok 4

Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie możesz dostać sałatki z wodorostów dodaj świeżą kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulgur, czerwona komosa i jęczmień Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Kasza z warzywami nie musi być nudna! Wystarczą odpowiednio skomponowane składniki, żeby wyczarować danie jak z najlepszej restauracji. Kasze bulgur, czerwona komosa ryżowa i jęczmień , w połączeniu z ciecierzycą, cukinią, cebulą i dodatkami, stworzą wyśmienitą potrawę na wiele okazji. Po ten przepis sięgniesz z pewnością więcej niż raz.

Dla kogo?

Potrawa zachwyci przede wszystkim wegan i wegetarian. Jednak i mięsożercy nie będą narzekać. Nikt nie zatęskni tu za mięsem!

Na jaką okazję?

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień to świetna baza dla dania, które sprawdzi się zarówno jako obiad w domu, jak i jako lunch w pracy. Zawsze będzie smakować.

Czy wiesz, że?

Wodorosty wakame cieszą się popularnością w kuchni japońskiej. To jadalne, morskie wodorosty, które świetnie sprawdzają się w zupach, sałatkach, potrawach smażonych i wielu innych daniach.

Dla urozmaicenia:

 Nie udało Ci się dostać wodorostów wakame? Nie szkodzi – zastąp je świeżą kolendrą. Będzie równie pysznie!