Bulgur, czerwona komosa i jęczmień przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

15 gramów

35 gramów

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

80 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę bulgur, jęczmienną i komosę ugotuj oddzielnie z kostką Knorr, aż będą miękkie.

Krok 2

Odcedzone kasze przełóż do dużej miski. Dodaj ciecierzycę.

Krok 3

Cebulę i cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni z oliwą.

Krok 4

Przesmażone warzywa, imbir Knorr, natkę pietruszki i sałatkę z wodorostów dodaj do miski z kaszą i całość wymieszaj. Podawaj posypane listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie możesz dostać sałatki z wodorostów dodaj świeżą kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulgur, czerwona komosa i jęczmień  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulgur, czerwona komosa i jęczmień Bulgur, czerwona komosa i jęczmień

Kasza z warzywami nie musi być nudna! Wystarczą odpowiednio skomponowane składniki, żeby wyczarować danie jak z najlepszej restauracji. Kasze bulgur, czerwona komosa ryżowa i jęczmień , w połączeniu z ciecierzycą, cukinią, cebulą i dodatkami, stworzą wyśmienitą potrawę na wiele okazji. Po ten przepis sięgniesz z pewnością więcej niż raz.

Dla kogo?

Potrawa zachwyci przede wszystkim wegan i wegetarian. Jednak i mięsożercy nie będą narzekać. Nikt nie zatęskni tu za mięsem!

Na jaką okazję?

Bulgur, czerwona komosa i jęczmień to świetna baza dla dania, które sprawdzi się zarówno jako obiad w domu, jak i jako lunch w pracy. Zawsze będzie smakować.

Czy wiesz, że?

Wodorosty wakame cieszą się popularnością w kuchni japońskiej. To jadalne, morskie wodorosty, które świetnie sprawdzają się w zupach, sałatkach, potrawach smażonych i wielu innych daniach.

Dla urozmaicenia:

 Nie udało Ci się dostać wodorostów wakame? Nie szkodzi – zastąp je świeżą kolendrą. Będzie równie pysznie!