Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami
średnie
21 osób zapisało

Składniki
100 gramów
25 gramów
25 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 listki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą kaszę wypłucz w zimnej wodzie i oddzielnie ugotuj do miękkości. Tak samo komosę ryżową.
Krok 2
Marchew, cukinię, cebulę oraz pomidory z puszki pokój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w długie paski.
Krok 3
Na patelni zacznij smażyć pora i po chwili dodaj cukinie, marchew, cebulę i czosnek.
Krok 4
Teraz dodaj pomidory, mrożone warzywa i przyprawę Knorr. Smaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
W dużej misce wymieszaj obie kasze i warzywa z oliwą z oliwek oraz listkami bazylii.

Dobra rada:
Aby jeszcze lepiej doprawić danie dodaj sok z jednej cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami
Kasza z warzywami jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. A warzywa z trzema rodzajami kasz to już prawdziwa uczta. Jęczmień, pszenica oraz komosa ryżowa z solidną porcją warzyw są daniem nie tylko dla wegetarian, ale także dla każdego, kto ceni sobie dobrze skomponowane posiłki.
Dla kogo?
Dla miłośników kasz i dań warzywnych. To obowiązkowy przepis dla wegan oraz wegetarian!
Na jaką okazję?
Jęczmień, pszenica i komosa z warzywami to potrawa prosta i szybka w przygotowaniu, więc sprawdzi się na obiad każdego dnia.
Czy wiesz, że?
Komosa ryżowa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej. Jest łatwa w przygotowaniu i można nią zastępować ryż lub ziemniaki. W Polsce cieszy się coraz większą popularnością, ponieważ pasuje do wielu dań.
Dla urozmaicenia:
Sok z cytryny jeszcze bardziej podkręci smak kaszy z warzywami. Spróbuj!