Wietnamska wołowina PHO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wietnamska wołowina PHO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
115 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

bulion:

2 litry

2 sztuki

30 gramów

200 gramów

5 sztuk

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

4 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

pozostałe:

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

do podania:

5 listki

5 listki

1 garść

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i imbir pokrój w paski, a czosnek na pół. Następnie wszystkie składniki na bulion umieść w dużym garnku i gotuj powoli ok 1h – podobnie jak się gotuje rosół. Po tym czasie przelej przez sito lub gazę aby bulion był klarowny.

Krok 2

Wołowinę nasmaruj olejem i przyprawą Knorr. Usmaż na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 4

Fasolkę pokrój na mniejsze paski, podobnie marchew. Obgotuj w wodzie, aby warzywa zmiękły. Jarmuż umyj.

Krok 5

W dużej misce układaj po kolei makaron, kiełki, następnie wszystkie warzywa i mięso.

Krok 6

Zalej wrzącym bulion i podawaj z listkami świeżej kolendry, bazylii i cząstką limonki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wietnamska wołowina PHOWietnamska wołowina PHO

Wietnamska wołowina pho to danie z masą pysznych i aromatycznych składników. Mięso, makaron i warzywa zalewamy gorącym bulionem, dzięki czemu otrzymujemy potrawę, która jest warta uroczystego obiadu.

Dla kogo?

Dla miłośników eksperymentowania z przepisami światowych kuchni. Ten przepis musisz poznać, bo pozwoli Ci odkryć orientalne smaki.

Na jaką okazję?

Wietnamska wołowina pho to idealny pomysł na uroczysty obiad. Twoi goście z pewnością poproszą o przepis. I dokładkę!

Czy wiesz, że?

Pho to wietnamski rodzaj rosołu z makaronem, warzywami i dodatkami. Zupę często doprawia się kolendrą i sosem rybnym.

Dla urozmaicenia: 

Danie udekoruj listkami bazylii, kolendry oraz cząstkami limonki. Będzie jeszcze bardziej aromatyczne!