
Składniki
bulion:
2 litry
2 sztuki
30 gramów
200 gramów
5 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
50 mililitrów
4 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
pozostałe:
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
do podania:
5 listki
5 listki
1 garść
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę i imbir pokrój w paski, a czosnek na pół. Następnie wszystkie składniki na bulion umieść w dużym garnku i gotuj powoli ok 1h – podobnie jak się gotuje rosół. Po tym czasie przelej przez sito lub gazę aby bulion był klarowny.
Krok 2
Wołowinę nasmaruj olejem i przyprawą Knorr. Usmaż na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.
Krok 3
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 4
Fasolkę pokrój na mniejsze paski, podobnie marchew. Obgotuj w wodzie, aby warzywa zmiękły. Jarmuż umyj.
Krok 5
W dużej misce układaj po kolei makaron, kiełki, następnie wszystkie warzywa i mięso.
Krok 6
Zalej wrzącym bulion i podawaj z listkami świeżej kolendry, bazylii i cząstką limonki.

Dobra rada:
Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wietnamska wołowina PHO
Wietnamska wołowina pho to danie z masą pysznych i aromatycznych składników. Mięso, makaron i warzywa zalewamy gorącym bulionem, dzięki czemu otrzymujemy potrawę, która jest warta uroczystego obiadu.
Dla kogo?
Dla miłośników eksperymentowania z przepisami światowych kuchni. Ten przepis musisz poznać, bo pozwoli Ci odkryć orientalne smaki.
Na jaką okazję?
Wietnamska wołowina pho to idealny pomysł na uroczysty obiad. Twoi goście z pewnością poproszą o przepis. I dokładkę!
Czy wiesz, że?
Pho to wietnamski rodzaj rosołu z makaronem, warzywami i dodatkami. Zupę często doprawia się kolendrą i sosem rybnym.
Dla urozmaicenia:
Danie udekoruj listkami bazylii, kolendry oraz cząstkami limonki. Będzie jeszcze bardziej aromatyczne!