Wietnamska wołowina PHO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wietnamska wołowina PHO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
115 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

bulion:

2 litry

2 sztuki

30 gramów

200 gramów

5 sztuk

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

4 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

pozostałe:

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

do podania:

5 listki

5 listki

1 garść

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i imbir pokrój w paski, a czosnek na pół. Następnie wszystkie składniki na bulion umieść w dużym garnku i gotuj powoli ok 1h – podobnie jak się gotuje rosół. Po tym czasie przelej przez sito lub gazę aby bulion był klarowny.

Krok 2

Wołowinę nasmaruj olejem i przyprawą Knorr. Usmaż na patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 4

Fasolkę pokrój na mniejsze paski, podobnie marchew. Obgotuj w wodzie, aby warzywa zmiękły. Jarmuż umyj.

Krok 5

W dużej misce układaj po kolei makaron, kiełki, następnie wszystkie warzywa i mięso.

Krok 6

Zalej wrzącym bulion i podawaj z listkami świeżej kolendry, bazylii i cząstką limonki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jarmuż możesz zblanszować, podsmażyć lub jeść surowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wietnamska wołowina PHO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wietnamska wołowina PHOWietnamska wołowina PHO

Wietnamska wołowina pho to danie z masą pysznych i aromatycznych składników. Mięso, makaron i warzywa zalewamy gorącym bulionem, dzięki czemu otrzymujemy potrawę, która jest warta uroczystego obiadu.

Dla kogo?

Dla miłośników eksperymentowania z przepisami światowych kuchni. Ten przepis musisz poznać, bo pozwoli Ci odkryć orientalne smaki.

Na jaką okazję?

Wietnamska wołowina pho to idealny pomysł na uroczysty obiad. Twoi goście z pewnością poproszą o przepis. I dokładkę!

Czy wiesz, że?

Pho to wietnamski rodzaj rosołu z makaronem, warzywami i dodatkami. Zupę często doprawia się kolendrą i sosem rybnym.

Dla urozmaicenia: 

Danie udekoruj listkami bazylii, kolendry oraz cząstkami limonki. Będzie jeszcze bardziej aromatyczne!