Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

27

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

12 sztuk

1 sztuka

1.5 łyżki

1.5 łyżki

1.5 łyżki

2 sztuki

8 sztuk

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki, cebulę pokrój w piórka.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 1

Krok 2

Awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 2

Krok 3

Do oliwy dodaj musztardę, wymieszaj, a następnie dodaj pozostałą część soku z cytryny i ponownie wymieszaj.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 3

Krok 4

Warzywa włóż do miseczki, delikatnie wymieszaj i polej sporządzonym sosem.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 4

Krok 5

Sałatkę spożywaj z chlebem chrupkim posmarowanym Florą ProActiv.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej