Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

584 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bagietkę pokrój w kostkę, skrop oliwą, dopraw papryką Knorr i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 5 min. Rozgrzej patelnię bez dodatku oleju i upraż ziarna słonecznika na złoty kolor.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 1

Krok 2

Do miseczki wsyp sos sałatkowy, dodaj musztardę, majonez, 2 łyżki wody i 1 łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszaj. Awokado obierz, pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 2

Krok 3

Umyj i osusz szpinak. Przełóż go do salaterki lub na talerz, ułóż awokado i polej sosem. Całość posyp uprażonymi ziarnami słonecznika i grzankami

Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowymSałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym

Awokado to kulinarny krzyk mody ostatnich lat. Chcecie być na bieżąco? Koniecznie spróbujcie sałatki z warzywami i awokado. Nie jesteście pewni czy smak owocu będzie Wam odpowiadał? Wyrazisty sos musztardowy doskonale łączy składniki, więc to doświadczenie można z góry zaliczyć do udanych.

Dla kogo? Jeśli lubicie testować nowe kompozycje smakowe, sałatka warzywna z awokado powinna znaleźć się na szczycie listy przepisów, które zamierzacie wypróbować.

Na jaką okazję? Recepturę śmiało możecie wykorzystać jako pomysł na szykowną przystawkę. Kto powiedział, że pierwsze danie obiadowe zawsze musi sprowadzać się do zupy? Sałatką pozytywnie zaskoczycie wszystkich domowników i gości zebranych przy stole.

Czy wiesz, że? Jeśli kupiliście nie do końca dojrzałe awokado, umieśćcie je w papierowej torbie wraz z kilkoma jabłkami lub bananami. Dzięki takiemu towarzystwu awokado szybciej będzie nadawało się do zjedzenia.

Dla urozmaicenia: Do sałatki warzywnej z awokado bardzo dobrze pasują grillowane szparagi. Chcecie przełamać jej smak słodkim, soczystym akcentem? Dodajcie mango – palce lizać!