PRZEPISY.PL

Sajgonki

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • marchewka1 szt
  • pieprz1 szczypta
  • pieczarki8 szt
  • jajko1 szt
  • sos sojowy3 łyżki
  • kiełki sojowe0.75 opak
  • mięso mielone40 dkg
  • papryka ostra1 łyżeczka
  • papier ryżowy10 szt
  • kapusta pekińska liście5 szt
  • Chińskie grzyby6 szt
  • Krok 1

    Chińskie grzybki gotuj przez 30 minut, po tym czasie odcedź, odetnij nóżki a kapelusze pokrój w drobne paski.
  • Krok 2

    Na patelni podsmaż mięso, doprawiając je według uznania solą i pieprzem.
  • Krok 3

    W rondelku zeszklij cebulę. W osobnym naczyniu podduś posolone pieczarki. Liście kapusty podsmaż, poszatkuj.
  • Krok 4

    Marchewkę umyj, obierz, pokrój w paski, które również obsmaż na patelni. Makaron wrzuć do wrzątku, po 3 minutach odcedź i pokrój.
  • Krok 5

    Składniki farszu wymieszaj, dodając 3 łyżki sosu sojowego, kiełki, ostrą paprykę, jajko.
  • Krok 6

    Płatki papieru ryżowego wkładaj na chwilę do ciepłej wody i układaj na desce daleko od siebie, żeby się nie posklejały.
  • Krok 7

    Na każdym płatku układaj farsz, zwiń sajgonki, pozostaw do wyschnięcia ryżowego papieru.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

188
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
25
osób dodało do Mniamlisty
45''
1
Łatwe
124
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
789
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe