Soczysty rolowany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Soczysty rolowany boczek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

8 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i osusz czystą ściereczką.

Soczysty rolowany boczek - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno w kosteczkę i utrzyj z olejem. Dopraw do smaku majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Natrzyj dokładnie boczek przygotowaną marynatą i odstaw mięso do lodówki na ok. 2 dni. Przynajmniej raz dziennie nacieraj go dokładnie pozostałą zalewą.

Soczysty rolowany boczek - Krok 2

Krok 3

Przed pieczeniem, osusz nieco boczek i zwiń w ciasny rulon. Zwiąż bawełnianą nicią. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 – 2 godziny.

Soczysty rolowany boczek - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty rolowany boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej