
Składniki
1.5 kilograma
8 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i osusz czystą ściereczką.

Krok 2
Czosnek posiekaj drobno w kosteczkę i utrzyj z olejem. Dopraw do smaku majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Natrzyj dokładnie boczek przygotowaną marynatą i odstaw mięso do lodówki na ok. 2 dni. Przynajmniej raz dziennie nacieraj go dokładnie pozostałą zalewą.

Krok 3
Przed pieczeniem, osusz nieco boczek i zwiń w ciasny rulon. Zwiąż bawełnianą nicią. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 – 2 godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty rolowany boczek
Mięso umyj dokładnie i osusz czystą ściereczką.




















