Masło czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło czosnkowe

Autor: Wiola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkować bardzo drobno natkę pietruszki i czosnek. Czosnek można też przecisnąć przez wyciskacz do czosnku.

Krok 2

Wymieszać wszystko razem a następnie połączyć z miękkim masłem.

Wiola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej