
Składniki
450 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, umyć.
Krok 2
Dwa ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce do ziemniaków. Pozostałe ziemniaki i obraną cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Ziemniaki, cebulę i cukinię wymieszać. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy. Wymieszać.
Krok 4
Na oleju usmażyć rumiane placuszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej