Placki ziemniaczano cukiniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczano cukiniowe

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

2

32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, umyć.

Krok 2

Dwa ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce do ziemniaków. Pozostałe ziemniaki i obraną cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki, cebulę i cukinię wymieszać. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy. Wymieszać.

Krok 4

Na oleju usmażyć rumiane placuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej