
Składniki
450 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, umyć.
Krok 2
Dwa ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce do ziemniaków. Pozostałe ziemniaki i obraną cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Ziemniaki, cebulę i cukinię wymieszać. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy. Wymieszać.
Krok 4
Na oleju usmażyć rumiane placuszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej