Placki ziemniaczano cukiniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczano cukiniowe

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

2

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, umyć.

Krok 2

Dwa ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce do ziemniaków. Pozostałe ziemniaki i obraną cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki, cebulę i cukinię wymieszać. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy. Wymieszać.

Krok 4

Na oleju usmażyć rumiane placuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej