Placki ziemniaczano cukiniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczano cukiniowe

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

2

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, umyć.

Krok 2

Dwa ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce do ziemniaków. Pozostałe ziemniaki i obraną cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki, cebulę i cukinię wymieszać. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy. Wymieszać.

Krok 4

Na oleju usmażyć rumiane placuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczano cukiniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej